به نظر می رسد ترکیبات موجود در غذاهای آماده ی مورد علاقه ی بریتانیایی ها باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و مشکلات تنفسی شده است.محققان بر این باورند کسانی که به طور منظم غذاهای ادویه دار و تند میخورند، 14 درصد کمتر احتمال دارد با مرگ زودرس روبرو شوند.
به نظر می رسد خواص التیام بخش فلفل چیلی تازه (به خصوص کپسایسین موجود در آن) پشت نتایج این تحقیق باشد.لو کیویی (از دانشگاه هاروارد) می گوید: فلفل چیلی تازه در مقایسه با فلفل چیلی خشک، سس یا روغن چیلی، سرشار از مواد فعال زیستی از جمله کپسایسین، ویتامین C ، A ، K ، B6 و پتاسیم است.ما متوجه شدیم که بین مصرف غذاهای حاوی ادویه و فلفل و مرگ و میر های ناشی از علت های خاص (سرطان، بیماری های قلبی عروقی ایسکمیک، و دیابت) رابطه معکوسی وجود دارد. و این رابطه در بین کسانی که فلفل چیلی تازه مصرف کرده اند در مقایسه با دیگران، قوی تر است.یک تیم بین المللی از محققان که توسط آکادمی چینی رهبری می شد، رابطه بین مصرف غذاهای حاوی ادویه و فلفل و خطر مرگ و میر کلی را مورد بررسی قرار داد.تقریبا 500000 نفر چینی بین سنین 30 تا 79 سال پرسشنامه ای درباره سلامتی کلی و میزان مصرف غذاهای فلفل دار، گوشت قرمز، سبزیجات و الکل را پر کردند.کسانی که سابقه ابتلا به سرطان، بیماری های قلبی و سکته را داشتند از این تحقیق مستثنی شده و عواملی مثل سن، تاهل، سطح تحصیلات و فعالیت فیزیکی به آن افزوده شد.بعد از هفت سال دنبال کردن این افراد 20224 نفر از آنها فوت کردند.در مشاهدات این مطالعه ، کسانی که هفته ای یک با دو بار غذاهای ادویه و فلفل دار خورده بودند در مقایسه با کسانی که کمتر از یک بار در هفته این مواد غذایی را مصرف کرده بودند، به میزان 10 درصد کاهش خطر مرگ دیده شد.و افرادی که بیشتر از سه بار در هفته غذاهای فلفل دار مصرف کرده بودند شانس مرگ زودرس در آنها 14 درصد افت کرد.کسانی که گزارش دادند در طول هفته غذاهای ادویه دار می خورند، بیشتر فلفل تازه و خشک مصرف کرده بودند.Sam Ahmedzai (از دانشگاه شفیلد) می گوید: تعداد زیادی از بیمارانی که از درمان های ضدسرطانی همچون شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده می کنند، از حالت تهوع و استفراغ رنج می برند.در این شرایط خاص شواهد زیادی وجود دارد که داروهای قوی که چیزی مثل زنجبیل به آن اضافه شده است می تواند تفاوت بزرگی در برخی بیماران ایجاد کند.نتایج این تحقیق در the BMJ منتشر شده است.
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.