preK-music-class

مناسبترین زمان برای آموزش موسیقی به کودکان چه سنی است؟

کودکانی که استعداد موسیقی را به‌طور ذاتی دارا باشند، راحت‌تر و سریع‌تر، نواختن را می‌آموزند.

تابستان که می‌شود بعضی ها تصمیم می‌گیرند جهت استفاده بهینه از اوقات فراغت، فرزندانشان را به انواع و اقسام کلاس‌ها، از جمله کلاس موسیقی بفرستند،  اما آیا بچه‌ها هم دوست دارند موسیقی‌دان باشند؟ حالا هم که سه ماه طلائی تابستان فرارسیده و بهترین فرصت برای فرستادن بچه‌ها به انواع و اقسام کلاس‌ها پیش آمده، خیلی ها فرزندشان را در یک کلاس موسیقی ثبت نام می‌کنند به این امید که اول مهر یک نوازنده همه فن حریف تحویل بگیرند.

در ادامه، سوال‌های مهمی را که ممکن است برای در مورد آموزش موسیقی به کودکان در ذهن هر پدر یا مادری ایجاد شود و جواب‌هایی را که به موسیقی‌دان شدن فرزندتان کمک می‌کند، می‌خوانید.

آموزش موسیقی به کودکان، از چه سنی؟

کی شروع کنیم؟

کودک شما باید دست‌کم شمارش اعداد تا ۱۰ و الفبا را آموخته باشد و بتواند برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، روی درس تمرکز کند. بنابراین بهتر است اولین سعی جدی شما برای آموش موسیقی به کودکان زودتر از شش یا هفت سالگی نباشد؛ چون بیش‌تر بچه‌ها، اراده و استعداد لازم برای یادگیری را تا قبل از این سن ندارند. اگر آموزش را خیلی زود شروع کنید، روند یادگیری، خسته‌کننده، آهسته و آزاردهنده خواهد بود و ارزش وقت گذاشتن و پول خرج کردن را ندارد. بچه‌های هفت سال به بالا، نتیجه تلاش‌شان را زودتر می‌بینند.

چطور یک معلم موسیقی مناسب انتخاب کنیم؟

بهترین معلم موسیقی کسی است که به‌راحتی، با شما در مورد علاقه و استعداد فرزندتان بحث کند و فقط یک چهارچوب خشک و قانونمند برای آموزش نداشته باشد. او باید آن‌چه را که کودک شما به آن علاقه‌مند است، آموزش دهد. بچه‌ها، گاهی نیاز دارند فراتر از کلاس پیش بروند و نت‌های دیگری را علاوه‌بر دروس خود، تمرین کنند تا کمی هم از آموختن لذت ببرند. معلمی را انتخاب کنید که خلاقیت داشته باشد و راه‌های گوناگونی برای شاد کردن محیط آموزشی به کار ببرد.

چقدر تمرین لازم است؟

تمرین مستمر، یکی از کلیدهای اساسی موفقیت است، اما تمرینی که موثر باشد، یعنی در زمان کم‌تر، نتیجه بهتری داشته باشد، بسیار مهم‌تر است. به فرزندتان اجازه دهید روزانه، قسمتی از نُت را تمرین کند و درست بنوازد؛ حتی اگر با ۱۰ دقیقه تمرین، به نتیجه لازم رسید! تکرار کردن بیهوده که نتیجه‌ای هم ندارد، فقط او را خسته می‌کند. به او اجازه دهید گاهی اوقات، نت‌های خودش را بنوازد و موسیقی را که از نت‌های گوناگون و ساختگی خودش، به وجود می‌آید، تجربه کند و لذت ببرد.

آیا فرزند من با استعداد است؟

برای یادگیری موسیقی، داشتن دو نوع استعداد که یکی استعداد ذاتی و دیگری استعداد نواختن آلات موسیقی است، اهمیت دارد. به عقیده او، کودکانی که استعداد موسیقی را به‌طور ذاتی دارا باشند، راحت‌تر و سریع‌تر، نواختن را می‌آموزند. با این حال، بچه‌های زیادی هم هستند که حتی استعداد ذاتی ندارند، اما می‌توانند با تلاش، استعداد نواختن و کار کردن با آلات موسیقی را در خود افزایش دهند. پس استعداد داشتن، به‌تنهایی، موفقیت را به وجود نمی‌آورد و تمرین و تلاش مستمر، لازم است.

منبع: نی نی بان