کرم های لاغری می توانند چه آسیب هایی به بدنمان برسانند و چه خطراتی برای ما دارند؟
دکتر مریم اکبری گفت: لاغر شدن و رسیدن به تناسب اندام پروژه کوتاهی مدتی نیست لاغر شدن به برنامهریزی دقیق، زمان کافی، اراده و پیروی از یک رژیم لاغری اصولی نیاز دارد و به مرور زمان هم اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: بدون شک رژیم غذایی به تنهایی میتواند به کاهش یا افزایش وزن شما کمک کند اما در صورتی که ورزش را هم به برنامه زندگی روزانهتان اضافه کنید.
البته اگر میبینیم چربی بیشتر در ناحیه شکم و پهلو جمع میشوند به خاطر تنظیمات خاصی است ک در بدن ما حاکم است.
بدن چربیهای اضافی را در جایی که کمترین خطر را برایش دارد ذخیره میکند و هر وقت که لازم داشت از همان جا برمیدارد.
این متخصص تغذیه در خصوص کرمهای لاغری اضافه کرد: در واقع نهایت کاری که این ژلها میتوانند انجام دهند ایجاد تعریق در پوست است و اصلا نمیتوانند باعث سوزاندن چربی در بدن شوند و فقط چربیها را مخفی میکند و پس از مدتی دوباره چربیها نمایان میشود.
اکبری افزود: ژلهای لاغری تأثیری در رفع چربیهای موضعی بدن ندارند و با خرید آنها فقط پولتان را دور ریختهاید و استفادهی مداوم از آنها بدن آب زیادی را از دست میدهد و یا با مشکل کمآبی و شوک ناشی از آن مواجه میشود.
دکتر اکبری در خصوص عوارض پوستی هم گفت: افرادی که پوستهای حساسی دارند به هیچ وجه نباید سراغ این چنین محصولاتی بروند به دلیل مکانیسم اثر این ژلها به اصطلاح لاغری، پوست با تعریق زیادی مواجه میشود که در حال آب کردن چربیهای بدن است دیدن این صحنه تمایل بیشتری پیدا میکنند به این کرمها.
البته برخی ترکیبهای دارویی میتوانند به صورت موضعی در درمان سلولیت و چربیهای موضعی خاص تا حدودی موثر باشد. این ترکیبها در کنار روشهای لیزرتراپی و هورمون درمانی بیشتر جنبه درمانی دارند و تحت شرایط خاص زیر نظر پزشک و برای افراد خاص به کار میروند و بدون شک مصرف مداوم آنها عوارض جانبی متعددی دارد. این که یک ژل بتواند از طریق پوست جذب شود و چربیهای بدن را بسوزاند هرگز در علم اثبات نرسیده است.
این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: این کرمها باعث کم شدن چند سانتیمتر از سایز خواهند شد و در عین حال ظاهر پوست را حفظ میکنند اما در همه موارد منظور آن لاغر شدن به معنای سنتیاش یعنی از بین بردن واقعی چربیها نیست.
باشگاه خبرنگاران جوان