از بین بردن موهای زائد توسط لیزر طرفداران بسیار زیادی دارد چون یکی از شیوه های از بین بردن مو بروش بسیار ساده و اسان است و نتیجه بهتری می دهد و این از بین بردن موهای زائد توسط لیزر از پیشرفت تکنولوژی کنونی است که طرفداران پر و پا قرصی دارد
فزایش روزافزون مخاطبانی که در جستجوی روشهای بهتر، راحتتر، سریعتر، با تأثیر بیشتر و غیرتهاجمیتر کاهش موهای زائد هستند منجر به گسترش بهره گیری از تکنولوژیهای مختلف از جمله سیستمهای بر پایه نور هستند. بطوریکه از سال 1996 کاهش موها به کمک این سیستم ها (لیزرها، IPL ها و elight) به شدت گسترش یافته است.
آیا IPL همان لیزر هست؟
آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور شدید پالسی. در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و ناپیوسته ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد، و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد. دستگاه IPLروش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد وجوان سازی پوست و روشن نمودن لکهای صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه ) می باشد. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه ای دارد. ارزانتر است و سریعتر عمل می کند.
اما لیزر با تابش نور لیزر با قدرت کافی به گروهی از فولیکول های مو، برای غیر فعال کردن و یا از بین بردن ریشه مو بدون آسیب رساندن به پوست اطراف، عمل می کند. این فرایند به فوتوترمولیز انتخابی موسوم است. به این دلیل انتخابی که هدف، تنها مو است و پوست نمی باشد. فوتو به معنی “نور” و ترمولیز به معنی “از بین بردن به وسیله حرارت” است. پوست اطراف ناحیه عمل معمولا سرد می شود.
آیا دستگاه های مختلف لیزر موهای زائد اثرات متفاوتی دارند؟
آری، بستگی به نوع دستگاه لیزر، سال تولید دستگاه ، کشور سازنده و موارد همراه دستگاه(اولتراسوند و غیره) اثرات دستگاه های لیزر در موبری متفاوت است، اما مهمتر از دستگاه ،پزشک تنظیم کننده و اپراتور یا پزشک انجام دهنده لیزر می باشد. گاه بهترین دستگاه در دستان ناشی اثرات معکوس (پر موئی یا سوختگی) ایجاد می کند .
مقایسه ی دستگاه های مختلف لیزر موی زائد:
الف – دستگاه IPL: بهترین و کم عارضه ترین دستگاه رفع موی زائد در همه نژادها است .برای نژاد ایرانی هم که اندکی سبزه هستند مناسب است . وقتی موبری در مناطق وسیع انجام می شود IPL مناسب ترین دستگاه می باشد . این دستگاه با امکانات متفاوت و نامهائی مانند IPL ، CPL ، VPL و غیره در کلینیک های لیزر موجود می باشد .
ب – دستگاه لیزر ND-YAG: لیزر مناسب جهت پوست های تیره می باشد .برای نژاد ایرانی هم مناسب است.به صورت نقطه ای کار می کند و برای موبری در سطح وسیع مناسب نیست.
ج – دستگاه لیزر آلکساندرایت: لیزر انتخابی برای نژاد سفید اروپائی و ایرانیان خیلی سفید می باشد .اگر فرد اندکی سبزه باشد احتمال سوختن پوست زیاد می شود. به صورت نقطه ای کار می کند و برای موبری در سطح وسیع مناسب نیست .
چند جلسه برای درمان مورد نیاز است؟
هر تار مو در سه مرحله رشد می کند اما فقط در فاز رشد فعال، تراکم ملانین در پیاز مو به اندازه ای است که انرژی نورانی را در حد تخریب جذب می کند. از آنجائیکه در هر مقطع زمانی تنها یک سوم موها در این فاز قرار دارند، لذا حداقل 4 تا 6 جلسه برای درمان موهای زائد مورد نیاز است. افرادی که دارای پوست تیره یا موهای روشن هستند نیازمند جلسات بیشتری برای درمان هستند.
آیا لیزر سرطان زاست؟
لیزر برای مدتی نزدیک به 15 سال برای درمان موهای زائد به کاررفته و در این سال ها بی خطر بودن آن ثابت شده است. آمار چند ساله مراکز درمانی نشان دهنده آن است که عوارض درمان بسیار نادر و گذرا بوده است. در مورد سرطان بايد بگويم كه تا حالا هيچ گزارشي مبني بر اين كه ليزر سرطانزاست، وجود نداشته و سرطان، عارضه ليزر نيست.