با استفاده از این نان ها درصد ابتلای شما به افسردگی بسیار بالا می رود به خصوص به خانم های مسن توصیه می کنیم از آنان پرهیز کنند.
نان و برنج سفید (بدون سبوس) میتواند خطر ابتلا به افسردگی را در بین زنان مسن افزایش دهد.
تغییرات هورمونی ناشی از غذاهای بدون سبوس ممکن است علایم افسردگی را تقویت کند. در مقابل، خوردن خوراکیهای سبوس دار و سبزیجات، با این مشکل مبارزه میکند.
دانشمندان با بررسی اطلاعات بیش از 70 هزار زن که یائسگی را پشت سر گذاشتهاند، به وجود ارتباط بین مصرف کربوهیدرات فرآوری شده با افسردگی پی بردند.
هر چه مصرف این نوع کربوهیدراتها بیش تر شود، قند خون در بدن بالاتر میرود و هورمونهای بدن برای کاهش آن واکنش نشان میدهند. این واکنش میتواند عامل تغییر خلق، خستگی و دیگر علایم افسردگی شود یا آنها را تشدید کند.
در مقابل، رژیمهای غذایی سرشار از فیبر، غلات با سبوس و سبزیجات این خطر را کاهش میدهد.
محققان می گویند به مطالعات بیش تری نیاز است تا بتوان نتیجه را به همه مردم تعمیم داد. دکتر «جیمز گنگ ویش» از دانشگاه کلمبیا که سرپرست این تحقیق بوده، گفت: «این یافته نشان میدهد، دخالت در رژیم غذایی ممکن است به عنوان درمان یا عامل پیش گیرنده برای افسردگی به کار رود.»
نتیجه این تحقیق در «The American Journal of Clinical Nutrition» منتشر شده است.
«دیلی میل»