میکروب ها به قدری ریز هستند که با چشم دیده نمی شود اما ما انسان ها چون روزانه دستمان به وسایل مختلف میخورد میکروب زیادی به آن میچسبد.
به گفته پزشکان و کارشناسان بهداشت و سلامت، شستن دست ها قبل و بعد از غذا و پاک کردن میکروبهای دستان اگر با دقت و به طور صحیح انجام شود، عامل مهمی برای پیشگیری از انواع بیماری های واگیردار و مسری است. داشتن اطلاعات کافی در این باره هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان ضروری است.اخیرا یک میکروب شناس آمریکایی با ثبت تصویر میکروب های مهمان دست کودک هشت ساله اش ثابت کرده است که چرا باید پیش از غذا حتما دستها باید شسته شوند. تلسا استورم، میکروب شناس کالج کابریلو در کالیفرنیا، یک نمونه چاپی از میکروب های موجود در کف دست پسر هشت ساله اش را پس از بازگشت از بازی در خارج خانه، تهیه کرد و آن را به مدت 48 ساعت در آگار (ماده ای که عمدتاً برای تهیه محیط کشت در میکروب شناسی آزمایشگاهی مصرف می شود) رشد داد.وی قبل از این که از این نمونه عکس بگیرد دو روز دیگر هم آن را دست نخورده کنار گذاشت.برای دستیابی به جزئیات دقیق تر از گونه های موجود نیاز به انجام آزمایش های بیشتری بود، اما به عقیده استورم احتمالاً کلونی های سفید گونه ای از استافیلوکوک اورئوس (گونه ای از باکتری های گرم) هستند.استافیلوکوک اورئوس نوعی باکتری است که در بینی 30 درصد از مردم بدون ایجاد هیچ ضرری زندگی می کند، اما هنگامی که مقاومت آنها در برابر آنتی بیوتیک افزایش پیدا کند، می تواند عامل ایجاد بیماری شود.استورم اظهار کرد: بعضی از کلونی های مخمر و قارچ تنها پس از رشد در دمای اتاق، رنگ واقعی خود را نمایان می کنند.فراموش کردن این مسأله که بدن ما منزلگاه میلیون ها باکتری و میکروارگانیسم بی خطر است، می تواند آسان باشد.در حقیقت مشاهده گونه های مختلف باکتری موجود در کف دست ممکن است فوایدی برای ایمنی فردی داشته باشد.استورم از نمونه میکروب های کف دست پسرش در ظرف آزمایشگاهی برای تدریس به دانشجویانش در کلاس میکروبیولوژی استفاده می کند.