نیما رضایی درباره بیماریهای نقص ایمنی اظهار داشت: در واقع در نقص ایمنی سیستم دفاعی بدن دچار ضعف شده و سبب بروز عوارضی در بیمار میشود.
وی افزود: نقص ایمنی به دو صورت اولیه و ثانویه وجود دارد که نوع اولیه ژنتیکی است و حدود 250 نوع مختلف از آن در جهان شناخته شده است.
این متخصص طب کودکان و نقص ایمنی، عفونتهای مکرر شدید و سرطانهای مختلف را نشان از بیماری نقص ایمنی دانست و گفت: در صورتی که نقص ایمنی در افراد به موقع تشخیص داده شود میتوان آن را درمان کرد.
رضایی بیان داشت: برخی از کارشناسان معتقدند از هر دو هزار نفر، یک نفر مبتلا به بیماری نقص ایمنی میشود البته مسئلهای که حائز اهمیت بوده، این است که 70 تا 90 درصد بیماری نقص ایمنی افراد در جهان شناخته نمیشود.
وی ادامه داد: کودکی که مکرر عفونت پیدا کرده و این بیماری در آن شدید میشود باید نسبت به نقص ایمنی آن شک داشت. عفونت مکرر گوش میانی و ریه که منجر به بستری شدن کودک میشود و همچنین سوء تغذیه و عفونتهای غیرمعمول از دیگر علایم بیماری نقص ایمنی به شمار میرود.
این فوق تخصص طب کودکان و نقص ایمنی با بیان اینکه تا کنون دو هزار بیمار مبتلا به نقص ایمنی در کشور شناسایی شدهاند، خاطر نشان کرد: نقص کمبود انتخابی و نقص ایمنی متغیر دو نمونه شایع در نقص ایمنی بیماران است که اسهال شدید و عفونتهای مکرر از جمله نشانههای آن بشمار میرود.
رضایی در پایان گفت: ازدواج فامیلی سبب افزایش احتمال بروز بیماریهای نقص ایمنی میشود و این بیماری به دلیل اینکه ازدواجهای فامیلی در ایران و خاورمیانه نسبت به سایر نقاط دنیا بیشتر بوده، شایعتر است.
فارس