heart-crop
به تازگی دستگاهی ابداع شده است که به مدت طولانی بتواند قلب افراد را بیشتر از ده ساعت خارج از بدن زنده نگه دارد!

دکتر عباس اردهالی فوق تخصص قلب و ریه در نشست خبری عصر دیروز در خصوص ارائه دستاوردهای جدید جراحی مدرن قلب بیان کرد: دستگاهی اختراع کردم که برای اولین بار در تاریخ پزشکی دنیا این امکان را فراهم می‌کند که قلب انسان بیرون از بدن تا حدود ۱۰ ساعت گرم بماند تا بتوان امکان پیوند قلب را فراهم آورد. البته آزمایشات نشان داده است که این دستگاه توانایی زنده نگه داشتن قلب را تا 24 ساعت خواهد داشت.
اردهالی افزود: با استفاده از این دستگاه امکان حمل قلب دهنده از نقطه‌ای به نقطه دیگر در کشور و خارج از کشور فراهم می‌شود‌.
وی با اشاره به اولین پیوند قلب که در سال ۱۹۶۸ در دنیا انجام شد، عنوان کرد: مدت زمان امکان زنده ماندن قلب در بیرون از بدن بین ۴ تا ۶ ساعت بود که آن هم در یخ نگهداری می‌شد تا امکان انجام عمل پیوند از فرد دهنده به گیرنده فراهم شود.
این جراح قلب و ریه با تاکید بر این که با استفاده از این دستگاه برای اولین بار در تاریخ پزشکی دنیا، قلب انسان بیرون از بدن همچنان تپش دارد و گرم می‌ماند، اظهار کرد: جوان ترین عمل پیوند قلب مربوط به نوزاد یک روزه بود و مسن‌ترین پیوند قلب نیز مرد ۷۷ ساله‌ای در آمریکا بود که ۱۰ سال پیش پیوند شد و در حدود ۷ سال زنده بود. هم چنین ریسک پیوند قلب برای افراد بالای ۶۵ سال زیادتر است.
وی در خصوص فواید دیگر این دستگاه گفت: یکی از فواید مهم این دستگاه این است که می توان قبل از عمل پیوند مطمئن شد که قلب واجد شرایط برای فرد گیرنده است یا نه. بدین ترتیب دیگر نیاز نخواهد بود که بیماران پس از عمل دارو مصرف کنند.
پروفسور ایرانی دانشگاه یو سی ال ای آمریکا در مورد هزینه‌های استفاده از این دستگاه افزود: استفاده از این دستگاه حدود 3 هزار دلار خرج بر می‌دارد و در آمریکا بیمه‌ها این هزینه را متقبل می‌شوند. امیدوارم پس از گرفتن تاییدیه‌های لازم، طی یکی دو سال آینده این دستگاه به ایران برسد.