Heart-of-love
اگر می خواهید عشقی پایدار در رابطه زناشویی تان داشته باشید بهتر است از این توصیه های مفید پیروی کنید!

معمولا بعد از ازدواج با پیش آمدن مسایل مختلف در زندگی عشق و علاقه به تدریج کم‌رنگ‌تر می‌شود.

زن و شوهر بیشتر به شغل و فعالیت‌های اجتماعی توجه می‌کنند و تقریبا از یکدیگر غافل می‌شوند. ولی سرانجام روزی به فکر ترمیم روابط خود می‌افتند و می‌خواهند دوباره گرمای عشق را در زندگی خود احساس کنند. واقعا فکر می‌کنید منظور از عشق و رابطه عاشقانه در زندگی زناشویی چیست؟

عشق چیست؟
بر طبق نظر “جان ترنت” در کتاب “عشق یک تصمیم‌گیری است”، معنای واقعی عشق یعنی زنده نگاه داشتن آن بعد از روز ازدواج. به عبارت دیگر عشق ایجاد رابطه‌ای دوستانه، و ابراز آن به طرف مقابل است.

روابط‌تان را مستحکم‌تر کنید
سعی نکنید به عشق به عنوان یک اتفاقی که قرار است در آینده رخ دهد نگاه کنید. هر چه زودتر رابطه زناشویی خود را بر پایه عشق و محبت بنا کنید و رابطه دوستانه و صمیمی بین خود را گرما بخشید. مانند دو دوست خوب و صمیمی از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرید، در اوقات فراغت از علایق مشترک‌تان استفاده کنید، خاطرات خوب گذشته را با هم مرور کنید، در مورد مسایل روزانه‌تان از هم سوال کنید و خلاصه از لحظه لحظه زندگی‌تان کمال استفاده را ببرید.

نظر همسرتان را جویا شوید
اغلب مشاهده می‌شود زوج‌ها برای آغاز مجدد یک رابطه صمیمی و عشق از دست رفته، پیشنهاد یک شام غیرمنتظره و یا سفری جذاب را به همسرشان می‌دهند. ولی متاسفانه با این عمل نتیجه دلخواه را نمی‌گیرند. زیرا ممکن است کاری که باعث شادی و آرامش آن‌ها باشد برای همسرشان این‌طور به نظر نرسد. از آن‌جایی‌که اغلب ما قادر نیستیم فکر طرف مقابل خود را بخوانیم، پس بهتر است که از همسرمان در مورد عقایدش سوال کنیم. از او بپرسیم، رابطه عاشقانه از دیدگاه تو چگونه است؟ دوست داری در روزهای خاص به سفر، رستوران و یا حتی به چه هتلی برویم؟ چه کارهایی انجام بدهیم؟ اگر به عنوان مثال همسرتان از کارهای هنری لذت می‌برد او را به نمایشگاه‌های هنری و … ببرید و یا اگر شوهرتان از بودن در فضای باز لذت می‌برد با او به ماهیگیری و یا پارک بروید. به هر حال سعی کنید به علایق مشترک‌تان هر چه زودتر پی ببرید و زندگی خود را بر اساس آن پایه‌ریزی کنید، تا هر چه بیشتر از بودن در کنار یکدیگر لذت ببرید.

از خود خلاقیت نشان دهید
تصور نکنید حتما باید کارهای مورد علاقه همسرتان را انجام دهید. شما می‌توانید از خودتان خلاقیت نشان دهید و او را به قول معروف در مواقع خاص سورپرایز کنید. حتما نباید شام و یا سفر باشد. گذاشتن یادداشتی عاشقانه در کیف او، رفتن به سینما و یا درست کردن غذا و دسر مورد علاقه او همگی می‌توانند گرمای عشق را به زندگی شما برگردانند.

همواره به همسرتان عشق بورزید
همان‌طور که قبلا بدان اشاره کردیم عشق چیزی نیست که شما آن را تنها برای یک روز خاص برنامه‌ریزی کنید. مثلا برای جمعه شب بلیت تئاتری بخرید و بخواهید عشق‌تان را به همسرتان نشان دهید ولی در عوض بقیه هفته را به دست فراموشی بسپارید. برای زنده نگاه داشتن عشق باید تلاش کنید و از صمیم قلب خواهان تغییر در زندگی‌تان باشید. بنابراین همواره این نکته را به خاطر بسپارید اگر در این مورد خلاقیت نشان ندهید کارتان دشوارتر شده و روابط‌تان سردتر می‌شود. برای این کار می‌توانید از منابع خاصی کمک بگیرید. از همسرتان شروع کنید و نظر او را در این زمینه جویا شوید. کتاب‌هایی در این زمینه تهیه کنید و اطلاعات خود را در این موارد افزایش دهید. البته به خاطر داشته باشید بعد از یادگیری این مسایل آن‌ها را بدون قید و شرط در زندگی‌تان پیاده کنید و انتظار داشته باشید که ابتدا همسرتان در ابراز عشق پیش‌قدم باشد!

به یکدیگر توجه و علاقه نشان دهید
کاملا به یکدیگر توجه نشان دهید. موارد دیگر را فراموش کنید. اگر با همسرتان به پارک می‌روید تلفن همراه‌تان را با خود نبرید. به این موضوع فکر کنید که در پارک دسته گلی به همسرتان هدیه کنید. منتظر موقعیت و یا روز خاصی نباشید. آیا همسرتان از شما انتظار دارد با او به کنار دریا بروید؟ پس چرا معطلید؟ وقت را از دست ندهید و از کنار هم بودن لذت ببرید.

ترمیم روابط زناشویی و زنده کردن عشق در زندگی یک شبه صورت نمی‌پذیرد و نیاز به تلاش مستمر دارد. مطمئن باشید که عاشقانه زندگی کردن ارزش این همه کوشش را دارد. بنابراین با همسرتان دوست باشید، رابطه‌تان را بر پایه عشق و محبت استوار کنید، به علایق یکدیگر احترام بگذارید، برای ابراز کردن عشق‌تان خلاقیت نشان دهید و بالاخره در اوقاتی که با هم هستید کاملا به یکدیگر توجه و علاقه نشان دهید.

در این‌جا به پنج نوع رابطه‌ای که بین زوجین وجود دارند اشاره می‌کنیم:
1- همسرانی هستند که زیاد با یکدیگر صمیمی نیستند و ارتباط کلامی بین آن‌ها بسیار پایین است. گفت‌وگوی بین آن‌ها بدین شکل است: “حالت چه طور است؟”، “خوبم!”، “می‌تونی نمکدان را بدهی.” در این مرحله زوجین ترجیح می‌دهند در مورد زندگی و اهداف‌شان با هم صحبت نکرده و تنها در موارد ضروری با هم گفت‌وگو کنند.

2- زوجین در این مرحله برای جلوگیری از هرگونه بحث و مشاجره‌ای تنها در موارد کلی با یکدیگر تبادل نظر می‌کنند. به عنوان مثال ممکن است این موارد بین آن‌ها رد و بدل شود: “فکر نمی‌کنی امروز هوا خیلی گرم است؟”، “باور نمی‌کنی امروز رییس چه کار کرد.” این قبیل زوجین از ابراز “واقعیت‌ها” طفره می‌روند تا مبادا مشاجره‌ای بین آن‌ها رخ دهد.

3- در این مرحله زوجین در معرض مشاجره با یکدیگر هستند. زیرا عقاید، نظرات و انتظارات‌شان را ابراز می‌کنند و طرف مقابل نیز توجهی به آن‌ها نشان نمی‌دهد. “تو هرگز به من توجه نمی‌کنی”، “اگر می‌دانستم آن‌قدر لجبازی، هرگز با تو ازدواج نمی‌کردم” در این حالت است که بحث و مشاجره بالا می‌گیرد. اگر آن‌ها به خوبی ندانند چگونه با این مشکلات کنار بیایند، مطمئنا این وضعیت به تدریج حادتر شده و برای‌شان دردسرآفرین خواهد شد.

4- این مرحله حالتی است که زوجین برای احساسات طرف مقابل خود ارزش قایل می‌شوند. هنگامی که نظر، عقیده و یا انتظارات خود را مطرح می‌کنند همسرشان با کمال میل گوش می‌دهد و احساس مسولیت می‌کند. ممکن است این موارد بین آن‌ها رد و بدل شود:

“عزیزم می‌فهمم تو از این موضوع می‌ترسی که دخترمان به تازگی گواهینامه گرفته و می‌خواهد شروع به رانندگی کند.”، “می‌دانم برای چه می‌گویید این‌قدر تلویزیون نگاه نکن. می‌خواهی بیشتر با هم صحبت کنیم.”، “خیلی ناراحتم از این‌که پدر و مادرم مثل قبل به ما سر نمی‌زنند.” این زوج کاملا به هم افتخار می‌کنند و تمام تلاش خود را می‌کنند که احساسات یکدیگر را درک کنند. اختلاف مواقعی پیش می‌آید که احساسات، عقاید و نظرات طرف مقابل خود را نادیده گرفته و نسبت به آن‌ها بی‌توجه باشیم.

5- این مرحله با مراحل قبلی متفاوت است زیرا زوجین در این‌جا احساس امنیت خاطر کرده و نیازهای خود را به راحتی مطرح می‌کنند. داشتن آرامش و احساس امنیت در زندگی مشترک بسیار اهمیت دارد. زوجین در چنین حالتی سعی می‌کنند از خواسته‌های طرف مقابل خود باخبر شوند و هر چه زودتر به او کمک کنند تا جو آرامی در منزل حکمفرما شود. به عنوان مثال ممکن است این گفت‌وگوها بین زوجین صورت گیرد: “منظورت این است که بیشتر نسبت به صحبت‌هایت توجه کنم؟ توجه و حساسیت از لحاظ تو چگونه است؟”، “صبر کن، متوجه نشدم. منظورت این است که ما باید ماهیانه بیشتر پول پس‌انداز کنیم؟ در این مورد بیشتر توضیح بده.” در مرحله چهارم زوجین بیشتر به احساسات طرف مقابل اهمیت می‌دهند ولی در این مرحله بیشتر بر روی نیازها و خواسته‌های همسر توجه می‌شود. در این دو حالت است که افسردگی، بغض و کینه به حداقل رسیده و آرامش و امنیت در زندگی دو چندان می‌شود. پس پیش به سوی یک زندگی شاد و آرام.