2

متاسفانه روز به روز به آمار افرادی که طلاق می گیرند اضافه می شود برای پیشگیری از این معضل چه کارهایی باید انجام داد

ازدواج یکی از مهم‌ترین مسائل و از دغدغه‌های جامعه جوان کشورمان است. هر یک از دولت‌ها نیز در زمینه ازدواج برنامه‌های فراوانی را تاکنون ارائه داده‌اند. اما این برنامه‌ها و اهداف در جامعه هنوز عملی نشده و اقدام چندان مناسبی در این زمینه انجام نشده است.

 باید توجه داشت که ازدواج و تشکیل خانواده سالم شامل ابعاد گوناگونی از جمله درک روانی متقابل، سلامت جسمی، زیستی و… می‌شود. با توجه به منابع زیرزمینی بسیار و درآمدهای مناسب از رهگذر این منابع، انتظار ایجاد رفاه نسبی در بین جوانان این مرز و بوم وجود دارد. به این ترتیب باید برای جوانان بستر اشتغال را مهیا کرد، آن هم به این دلیل که کسب و کار و اشتغال انسان را می‌سازد.

به نسبت برای تشکیل زندگی مشترک نیز باید شرایط آن در ابعاد مختلف مهیا شود. از دیگر مهارت‌های ازدواج موفق آموزش مهارت‌های زندگی و ایجاد زمینه‌های ازدواج مناسب در افراد است.

متاسفانه امروزه خانواده‌ها آن طور که باید و شاید به تربیت فرزندان اهمیت نمی‌دهند که این نارسایی را می‌توان در افزایش طلاق و عدم کسب مهارت حل مساله در بین جوانان موثر دانست. با توجه به اینکه تحصیلات زمینه تحلیل و پردازش اطلاعات را در افراد ایجاد می‌کند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

از سوی دیگر، مسائل روانشناختی و اینکه فرد بتواند خود را متعلق به یک فرهنگ یا گرایش اجتماعی بداند نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همان‌طور که در رسانه‌ها به تعامل و تبادل اطلاعات با محیط خود می‌پردازیم به نسبت مساله رشد اجتماعی نیز مطرح می‌شود. به این ترتیب جوان امروز باید باسواد، بینش، تبحر، وجدان کاری و مسئولیت‌پذیری بتواند در جامعه به ایفای مسئولیت بپردازد.

در این شرایط است که انسان می‌تواند از عهده مسئولیت‌های خانواده بر‌آید و خانواده سالم و پویا را تربیت کند. از دیگر مهارت‌های مورد نیاز در زندگی واکسیناسیون زبانی است. اینکه در مواقع بحرانی افراد چگونه وارد عمل شده و با کسب این مهارت‌ها به حل اختلالات، کاهش جرائم و اعمال مسائل ضد اجتماعی بپردازند.

کسب مهارت‌های ارتباط سالم، موثر و مهارت‌های حل مساله نیز در زندگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. باید توجه داشت که اغلب افراد در جامعه افکارشان مابین سنت و مدرنیته است و به این ترتیب خودشان نمی‌دانند که انتظاراتشان مبنی بر واقعیت‌هاست یا خیر؟ جوان امروز باید توانایی‌ها و قابلیت‌های خود را بشناسد و به این ترتیب بتواند همسر مورد نظر خود را بیابد.

از دیگر اقداماتی که جوانان باید انجام دهند این است که با ارزیابی خود، توانایی و فعالیت‌هایشان را واکاوی کنند و در این مدت عملکرد خود را مورد قضاوت قرار دهند که با این اقدام متوجه توانایی‌ها و شایستگی‌ها خود می‌‌شوند. از دیگر سو فرد باید خود را برای مشکلات و ناملایمات احتمالی زندگی آماده کند.

جوانان باید آستانه تحمل خود را ارتقا داده، مهارت‌های رویارویی با استرس‌ها را در خود بسنجند تا بتوانند از لحاظ زیستی، روانی و اجتماعی وارد جامعه شوند. در غیر این صورت اگر شتابزده و سنتی به مساله ازدواج توجه کنند دچار مشکلات بسیاری خواهند شد.

بنابر آمارها در حوزه موضوعاتی نظیر طلاق، اعتیاد، سرخوردگی و افسردگی، پیشگیری و برخورد مناسبی با این نارسایی‌ها انجام نمی‌شود و باید رویکردها بر روال عینی‌تری مسائل اجتماعی را رصد کنند. فرد باید بداند برای ازدواج نیاز به انتخاب چندین نفر و مسائل گوناگون و پرحاشیه نیست بلکه باید بتواند با ارتقای توانایی‌های اجتماعی موانع را برطرف کند.

برای مثال جوانان سنت‌شکن می‌توانند با صرفه‌جویی از خرج و مخارج سنگین ازدواج بودجه آن را برای زندگی خود یا کمک به نیازمندان صرف کنند. متاسفانه در جامعه کم نیستند افرادی که برای برگزاری یک شب جشن عروسی خود را با مشکلات عدیده‌ای همچون قرض و چشم و هم‌چشمی درگیر می‌کنند. در زندگی باید عقلانیت با سنت‌شکنی به کار گرفته شود تا به این ترتیب بتوان به حل مسائل پرداخت.

باید توجه داشت که زندگی کردن هنر است و قبل از آغاز این پیوند افراد باید مهارت‌های لازم را کسب کنند

روزنامه آرمان