متاسفانه شیوع بی رویه مشکلات عصبی در جوانان را شاهد هستیم که بی اشتهایی عصبی یکی از این اختلالات به شمار می رود!
دکتر فرحبخش متخصص تغذیه اظهار داشت: دو بیماری نزدیک به هم داریم پرخوری عصبی بولیمیا و دیگری کمخوری و بیاشتهایی عصبی انورکسیا میباشد.
فرحبخش گفت: معمولاً افرادی که به بیماری پرخوری عصبی مبتلا هستند وزن نرمال و یا اضافه وزن جزئی دارند ولی به شدت از اضافه وزن خود ناراحت و نگران هستند. این افراد برای جبران این اضافهوزن دست به اقدامات خطرناک و جبرانناپذیری میزنند. به عنوان مثال یک عده با غذا خوردن به شدت دچار اضطراب و افسردگی میشوند و بعد از آن به صورت استفراغ از عمد غذای دریافتی را از بدن خود خارج میکنند. گروهی دیگر با انجام ورزشهای سنگین میخواهند کالری دریافتی را بسوزانند. گروهی دیگر هنگام غذا خوردن دچار عذاب وجدان شدیدی میشوند و از قرصهای ملین برای دفع سریع آن استفاده میکنند.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر 1/0 تا 3/0 درصد جامعه به این بیماری مبتلا هستند. آمار و ارقام نشان میدهد که دختران نوجوان بیشتر از هر قشر دیگری دچار بیماری پرخوری عصبی میشوند.
وی با بیان اینکه علت اصلی این بیماری عدم اعتماد به نفس هست، بیماری نوعی از حالت روانپریشی میباشد و برای درمان آن نیاز به مشاوره با دکتر روانشناس و متخصص تغذیه است. شخص از آنچه که هست ناراحت است. در واقع تصویر ذهنی نامناسبی از خود دارد، با وجود اضافه وزن خیلی کم دائماً فکر میکند که خیلی چاق است و با خوردن کوچکترین تنقلاتی وزنش رو به افزایش است.
وی در پایان متذکر شد: برای درمان این بیماری حتماً باید تیم درمانی متشکل از متخصص تغذیه و روانپزشک باشد. در کنار داروهای مصرفی باید برنامه غذایی مناسبی داشته باشند چرا که در طی این بیماری کمبودهای اساسی بعضی از مواد غذایی به چشم میخورد که همین رژیم نامناسب عامل تشدید حالت روانی این بیماری میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان