اگر اهل زیادنشستن پشت میز هستید بهتر است مراقب سلامتی تان باشید چون شما در معرض تهدید به بیمار یهای کبدی هستید!
این مطالعه که با بررسی بیش از 139 هزار مرد و زن کره ای صورت گرفته، نشان می دهد، احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی در افرادی که در روز بیش از 10 ساعت می نشینند و فعالیت بدنی کمی دارند، 9 درصد بیشتر از افرادی است که در روز کمتر از پنج ساعت می نشینند.
فعالیت فیزیکی نقش مهمی در جلوگیری از کبد چرب ایفا می کند و احتمال ابتلا به این بیماری در افراد فعال، 20 درصد کمتر است.
بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) اصطلاحی است که برای تجمع چربی در کبد افرادی که الکل مصرف نمی کنند، مورد استفاده قرار می گیرد؛ شایع ترین علت کبد چرب، مصرف الکل است.
محققان بر این باورند که سبک زندگی کم تحرک طی سال های اخیر افزایش یافته و اکثر افراد بیش از نیمی از وقت خود را پشت کامپیوتر یا جلوی تلویزیون صرف می کنند.
این مطالعه نشان می دهد که فعالیت فیزیکی مستمر یا شدید، اثرات منفی نشستن طولانی مدت را خنثی نمی کند؛ بلکه به موازات فعالیت بدنی، باید زمان نشستن کاهش یابد.
بدن انسان به گونه ای طراحی شده که باید در حرکت باشد، بنابراین جای تعجب نیست که نسشتن طولانی مدت و فعالیت عضلانی کم، تاثیر مستقیمی بر فیزیولوژی داشته باشد.
بی تحرکی مقاومت بدن نسبت به انسولین و دیابت را افزایش می دهد؛ همچنین با افزایش بیماری های قلبی عروقی همراه است.
چندی پیش محققان آمریکایی مطالعه ای انجام دادند که نشان داد نشستن طولانی مدت به اندازه سیگار مضر است. محققان پیشنهاد می کنند که برای کاهش اثرات مخرب نشستن طولانی مدت پشت میز، پس از هر یک ساعت، باید 10 دقیقه پیاده روی کرد و با انجام حرکات ورزشی، عضلات را از حالت انقباض خارج کرد.
همچنین مطالعات نشان می دهد که کم تحرکی یکی از مهمترین عوامل ابتلا به سرطان سینه و افسردگی است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Hepatology منتشر شده است.
ایرنا از ساینس