طب سنتی چه توصیه هایی برای رفع بوی بد بدن ما دارد و مهمترین عوامل بروز بدبویی در بدن را چگونه می توان سرکوب کرد؟
لباسهایی به تازگی تهیه و تولید شده که میتواند بوی بد بدن را از بین ببرد اما متخصصان طب سنتی به واسطه تغییر رژیم غذایی، بوهای نامطبوع بدن را کاهش میدهند.
دکتر ژیلا نقیبی به تعریق، ادرار و مدفوع به عنوان راههای پاکسازی بدن در طب سنتی اشاره کرد و گفت: «افرادی که مزاج گرم و خشک دارند کمتر عرق میکنند اما عرقشان زرد رنگ است و بوی تندی میدهد. این افراد باید تصحیح مزاج شوند. افراد دارای مزاج گرم و تر، عرق فراوان دارند اما این عرق معمولا بدبو نیست و رنگ چندانی هم ندارد. افرادی که در فصول گرم سال یا در پی فعالیت شدید و ممتد عرق با بوی ناخوشایند دارند دچار سوءمزاج جدی هستند و باید تحت درمان قرار بگیرد.»
این متخصص طب سنتی در رابطه با افراد با مزاج سرد نیز اذعان کرد: «افراد دارای مزاج سرد و تر عرق میکنند اما میزان آن به شدت میزان عرق در افراد دارای مزاج گرم و تر نیست. در این افراد اگر عرق بوی ترشیدگی دهد، احتمال سوءمزاج بالاست و نیاز به مداخله درمانی دارند.» عضو هیات علمی دانشگاه به افرادی که تنها راه درمان برای افرادی که عرق بد بویی دارند را پاکسازی کبد و اصلاح مزاج دانست.
وی به عنوان داروی موضعی استفاده از گیاه شناخته شده مورد را در ناحیه کشاله ران و زیربغل توصیه کرد و ادامه داد: «این گیاه در عین کم کردن تعریق، رایحه خوشی دارد. لوسیونهای گیاهی موجود در بازار که حاوی مورد هستند هم میتوانند موثر باشند اما فراموش نکنیم برای درمان رایحه بد بدن تنها درمانهای موضعی کفایت نمیکند بلکه این درمانها باید با پاکسازی عمومی همراه باشند».