130708161932_1_900x600

والدین مراقب باشند به شیرخوارانی که کمتر از 6 ماه دارند را وادار به چشیدن طعم های مختلف نکنند!

معمولا یکی از شکایت‌های مادران جوان، این است که پدربزرگ یا مادربزرگ‌های شیرخوار آنها، طعم هر نوع غذایی را به شیرخوار می‌چشانند.

دکتر اکبر کوشانفر درباره این عادت قدیمی به خبرنگار پایگاه خبری سلامانه گفت: «توصیه ما این است که تا پیش از شروع غذای کمکی، طعم غذاهایی جز شیر مادر را به شیرخواران نچشانید. در غیر این صورت، تمایل شیرخوار شما به مصرف شیر مادر که تقریبا غذای بی‌طعم و بویی است را کم خواهید کرد».

البته این متخصص اطفال تاکید می‌کند که کودکان در اواخر 5 ماهگی و اوایل 6 ماهگی، می‌توانند خوردن غذاهای تکمیلی یا چشیدن طعم غذاهای سفره را کم‌کم شروع کنند. وی افزود: «این غذاها ابتدا باید به‌صورت فرنی باشند و بهتر است که با شیر مادر و به‌صورت حریره بادام درست شوند. بعد از آن می‌توان به‌تدریج سوپ‌های نرم را برای کودکان آماده کرد».

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد که مصرف 2 بار فرنی و 2 بار سوپ در طول روز برای کودکانی در این سن در کنار مصرف قطره‌های مولتی‌ویتامین، کافی است. کوشانفر یادآور شد: «البته از اویل 6 ماهگی باید قطره آهن نیز برای این کودکان در نظر گرفته شود ولی برای عادت دادن کودک به مزه غذاها، نباید بیشتر از 2.5 سی‌سی غذای نرم و آبکی سفره را به او داد. به‌علاوه، نمی‌توان همه غذاها مانند غذاهای چرب، شور، شیرین و سنگین را هم به بچه‌های زیر 6 ماه داد. ضمن اینکه والدین باید حواس‌‌شان باشد که بعضی از غذاهای تابستانی و غذاهای مانده یا نیم‌پز اصلا برای کودکانی در این سن مناسب نیستند».