چگونه می توانیم عوارض هندزفری را کم کنیم و از آسیب های آن بکاهیم؟چه میزان صدا برای سیستم شنوایی ما مجاز است و استفاده مکرر از هندزفری چه عوارضی در پی دارد؟ روزانه چه میزان می توانیم از این دستگاه استفاده کنیم و توصیه متخصصین در این زمینه چیست؟
دکتر مهدی اکبری، شنواییشناس گفت: استفاده از پدیدهای به نام هندزفری امروزه در زندگی ما همه گیر شده است و استانداری برای شدت صدای آن در دنیا تعریف شده که 80 دسی بل میباشد که حداکثر شدتی است که میتوان از آن استفاده کرد.
دکتر اکبری افزود: اغلب دستگاههای هوشمند اگر شدت صدا بیشتر از 80 دسی بل باشد اخطار میدهد که برای شنوایی شما خطرناک است.
این شنواییشناس با اشاره به دو پدیدهای که باعث کمشنوایی میشود، تصریح کرد: شدت بالاتر از شدت استاندارد و مدت زمان استفادهی زیاد از هندزفریها دو فرآیندی است که طبیعتاً باعث کمشنوایی میشود.
وی عنوان کرد: جرمهای تولید شده برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و کثیفی و باکتری از بیرون همیشه باید مجرای گوش را چرب نگه دارند اما استفاده از هندزفری باعث انتقال جرمها به قسمتهای داخلی گوش میشود و مجرای گوش را که باید چرب باشد خشک میکند و باعث خارش گوش و عوارضی مثل زونا و بیماریهای قارچی و باکتریایی میشود.
دکتر مهدی اکبری خاطرنشان کرد: شنیدن صدای بالای 80 دسی بل بسته به زمان استفاده میتواند باعث کمشنوایی موقت یا حتی دائم غیرقابل برگشت شود، بنابراین شدت صدا را زیر مقدار استاندارد تنظیم کنید، سر هندزفری خود را ماهی یک بار مرتب تمیز کنید، از استفادهی ممتد و دائم هندزفریها خودداری کنید و بعد از هر یک ساعت استفاده یک ربع به گوش خود استراحت دهید.
باشگاه خبرنگاران جوان