میوه ها یکی از سالم ترین غذاها هستند چون سرشار از ویتامین و مواد معدنی ضروری است که برای سلامتی مورد نیاز است. مرکبات سرشار از ویتامین C است که باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود و هویج دارای بتا کاروتن است که برای بینایی مورد نیاز است. سیب دارای ویتامین B است که برای سلامت سلولی مورد نیاز است، و میوه های دیگر فقط به عنوان بسیاری از عناصر سالم هستند. میوه ها پر از آب هستند که برای سلامت پوست و ارگانهای داخلی بدن مورد نیاز استدر واقع فواید میوه ها و سبزی ها آن قدر زیاد است که در هر زمانی از شبانه روز که مصرف شوند مورد تایید است .
خوردن میوه ضامن سلامتی است ولی در مورد زمان خوردن میوه توصیه های ضد و نقیضی وجود دارد.
یکی از باورهای رایج در این زمینه این است که میوه را نباید همزمان با وعده های غذایی مثل ناهار یا شام مصرف کرد چون میوه مانع جذب مواد مغذی می شود .
میوه ها منابع غنی از فیبر هستند با مصرف میوه مقدار زیادی فیبر وارد دستگاه گوارش می شود .
این فیبرها باعث سریع شدن حرکات دودی روده ها می شوند و در نتیجه عبور مواد غذائی را در دستگاه گوارش سرعت می بخشند .به این ترتیب وقتی میوه را همراه یا بلافاصله بعد از غذا مصرف می شود ، مواد غذایی با سرعت بیشتری از دستگاه گوارش عبور کرده و در نتیجه جذب خیلی از مواد مغذی مثل ویتامین ها و مواد معدنی ، به اضافه کالری و حتی ترکیبات غذائی مضر مثل کلسترول و قند کمتر می شود .
این نظریه که مصرف میوه همراه غذا ، می تواند هم خوب باشد و هم بد ،این موضوع کاملاً نسبی است .
اگر فردی مشکل خاصی از نظر کمبود مواد مغذی نداشته باشد میتواند با خیال راحت همراه ناهار یا شام میوه مصرف کند . به عنوان نمونه برای افراد چاق یا مبتلایان به دیابت مصرف انواع میوه ها ( بجز میوه های شیرین مثل خرما ، انجیر و توت ) یا سبزیجاتی مثل کاهو و سبزی خوردن همراه غذا ، نه تنها مضر نیست بلکه می تواند مفید هم باشد . چون مصرف میوه ها باعث کند شدن سرعت جذب مواد مغذی از جمله قند می شوند .
برای کسی که دچار لاغری است مصرف میوه همراه غذا توصیه نمی شود چون باعث می شود کالری موجود در غذا به میزان لازم جذب بدنش نشود و در وزن گیری دچار مشکل می شود
افرادی که دچار سوء هاضمه هستند ، کسانی که ترشح اسید معده شان زیاد است ، یا مبتلایان به زخم معده ، التهاب معده ، زخم اثنی عشر و سایر مشکلات دستگاه گوارش از مصرف میوه همراه غذا منع می شوند.
افراد سالم می توانند همراه یا بعد از غذا به عنوان دسر میوه فصل میل کنند . مثلاً 2 یا 3 قاچ کوچک خربزه همراه غذا مشکلی ندارد . یا اگر کسی می خواهد پرتقال و دیگر مرکبات کنار غذایش باشد ، خیلی هم خوب است چون مصرف ویتامین C به جذب آهن ، روی و کلسیم غذا کمک می کند .
به افراد مبتلا به فقر آهن توصیه می شود همراه غذای خود لیمو ، نارنج و پرتقال مصرف کنند تا جذب آهن در بدنشان ارتقاء پیدا کند . ولی باید دقت کرد از میوه های خیلی شیرین بعد از غذا استفاده کنند چون این میوه ها باعث افزایش قند خون شده و سیری کامل را به وجود می آورند . ولی مصرف این میوه ها قبل یا همراه غذا احساس سیری کاذب را به وجود می آورند و باعث کم اشتهایی می شوند