130708161932_1_900x600

 با ورود اطفال به هفت ماهگی مادران تغذیه تکمیلی را برای آنان در پیش میگیرند و اکثرا شاهد یبوست اطفال و مشکل در سیستم گوارشی آنان می شوند علت این امر تغییر رویه غذایی شیرخوارشان است ،چگونه می توان این مشکل را درمان کرد؟

یک فوق‌تخصص نوزادان و شیرخواران گفت: «با شروع تغذیه تکمیلی احتمال ابتلای کودک به یبوست وجود دارد و والدین حتما باید به این مساله توجه کافی داشته باشند.»

دکتر رامین مظفری در این باره گفت: «در پایان شش ماهگی با شروع تغذیه تکمیلی اغلب مادران از این مساله گله‌مندند که شیرخوارشان دچار یبوست شده است که برای پیشگیری از این مشکل می‌توان با راهکارهای ساده آن را برطرف کرد.»

وی در ادامه توضیح داد:‌ «با شروع غذای کمکی می‌توان از موادخوراکی طبیعی برای رفع یبوست کمک گرفت مثلا حین تهیه فرنی به آن مقداری کره افزود. البته در ماه‌های بعدی با تنوع در برنامه غذایی کودک احتمال بروز یبوست کاهش می‌یابد چون در ماه‌های هفتم و هشتم که سوپ و پوره سبزیجات به برنامه غذایی کودک اضافه می‌شود، می‌توان هنگام طبخ سوپ و پوره، علاوه بر افزودن 10 گرم کره در هر وعده، از کدوحلوایی، کدوسبز، سبزی، هویج و…. استفاده کرد و سپس بعد از میکس به کودک خوراند. علاوه بر اینها، از ماه هفتم به بعد هم که آبمیوه در برنامه غذایی کودک قرار دارد، به دلیل فیبر دریافتی احتمال ابتلا به یبوست کمتر می‌شود.»

عضو هیات علمی جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد که به تدریج با تنوع بیشتر غذا این مشکل برطرف می‌شود. مثلا با توجه به سن کودک، به او میوه‌هایی مثل سیب، موز، هندوانه و طالبی و خیار داد یا آلویی که از قبل هسته آن جدا شده به غذای کودک افزود یا آلو را پخته و بعد از در آوردن هسته آن را به غذا افزود. علاوه بر کره هم می‌توان از روغن زیتون استفاده کرد. همه این اقدامات کمک می‌کند تا یبوست برطرف شود. ولی اگر با رعایت این موارد همچنان مشکل برطرف نشد، استفاده از شیاف‌های گلیسیرین یک گرمی یا شربت لاکتولوز موثر است.»

مظفری در نهایت خاطرنشان کرد: «در صورتی که به کمک این روش‌ها یبوست بهبود پیدا نکرد حتما باید به پزشک مراجعه شود چراکه بی‌توجهی به این مساله می‌نواند آسیب‌زا باشد و باعث همورویید یا خونریزی یا شقاق و… شود و یبوست را تشدید کند بنابراین از همان ابتدا در صورت مواجه با این مشکل باید درصدد رفع آن بود.»