اکثر افراد با احساس سردرد سریعا سراغ جعبه داروها می روند و انواع قرص های مسکن را مصرف می کنند بدون توجه به علت و عوامل ایجاد کننده سردردشان اقدام به خوددرمانی می کنند می خواهیم از نظر متخصص مغز و اعصاب علت انواع سردردها و درمان های مختلف برای آنان را جویا شویم!
دکتر فرهاد عصارزادگان، متخصص مغز و اعصاب در خصوص انواع سردرد گفت: سردردها به طور کلی به سه دسته تقسیم میشوند. سردردهای اولیه مثل میگرن، سردردهای عصبی و تنشی و کلاستر و … که هر کدام از این سردردها به انواع جزئیتر نیز تقسیم میشوند. و دستهی دیگر سردردهای ثانویه هستند که میتوان از جملهی آن به سردردهای بعد از تروماهای سر، سردردهای عروقی بعد از سکته مغزی، سردردهای مربوط به تومورهای مغزی، سردردهای ناشی از عفونتها، سردرد ناشی از مصرف بعضی داروها و سردردهای ناشی از مشکلات روانی اشاره کرد.
وی در خصوص روشهای درمان سردرد عنوان کرد: برای درمان سردردها با توجه به نوع سردرد و عوامل زمینهای که موجب بروز سردرد شده است، روشهای گوناگونی برای درمان وجود دارد. مثلاً برای درمان سردردهای میگرنی بر اساس فرکانس سردرد یعنی تعداد دفعاتی که فرد در طول ماه سردرد میگیرد درمان صورت میگیرد. اگر فرد در ماه 2 تا 3 و به صورت لحظهای به مرور دچار شود برای درمان از مُسکنهای عادی و یا بر حسب شدت مسکن تزریقی استفاده میشود. اما برای افرادی که در ماه بیش از 10 بار دچار سردرد میشوند باید درمان دورهای برای کاهش دفعات سردرد صورت بگیرد که مدت درمان آن طولانی خواهد بود.
عصارزادگان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد شایعترین نوع سردرد اظهار کرد: شایعترین سردردها، سردردهای تنشی و عصبی هستند که لزوماً علت آنها استرس نیست ولی قسمت عمدهای از این افراد، زمینهی استرسهای شغلی، خانوادگی و مشکلاتی از این جنس را دارند.
وی در ارتباط با خوددرمانی افراد در زمان مواجه شدن با سردرد تصریح کرد: خوددرمانی برای برطرف کردن سردرد امری نادرست است چرا که نوعی از سردرد به نام MOH وجود دارد که ناشی از مصرف بیش از حد مسکنها است. در واقع مسکنها در حد معقول میتوانند کمک کننده باشند ولی اگر بیش از حد استفاده شوند و بیمار بدون مراجعه به پزشک متخصص شروع به خوددرمانی و مصرف خودسرانه مسکنها کند، این خود موجب تولید درد و ادامهی این چرخه میگردد. لذا در این مواقع باید مصرف مسکنها قطع شود که معمولاً بیمار تحمل آن را ندارد پس نیاز به حضور یک پزشک متخصص است و باید تحت نظر یک پزشک متخصص مصرف مسکنها را قطع کند.