این دارو به افراد میانسال و کسانی که بالای پنجاه سال سن دارند توصیه می شود و از آنان می خواهیم همواره آن را در دسترس داشته باشند و به وسیله آن از سکته قلبی و مغزی در امان بمانند!
کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده در آخرین گایدلاین منتشر شده که به تازگی در دسترس قرار گرفته، توصیه میکند بزرگسالان 50 تا 59 سال که در معرض خطر بالای بیماری قلبیعروقی قرار دارند، برای پیشگیری ازحمله قلبی و سکتهمغزی ، روزانه آسپیرین با دوز کم مصرف کنند.علاوه براین، این کارگروه، معتقد است اگر افراد 50 تا 59 سال، آسپیرین را برای 10 سال یا بیشتر مصرف کرده باشند، ممکن است خطر سرطان کولورکتال در آنها کاهش یابد.
در حالی که افراد 60 تا 69 سال از آسپیرین روزانه با دوز کم سود میبرند، گایدلاینهای جدید نتیجهگیری میکنند تصمیم به مصرف روزانه آسپیرین میان این گروه سنی باید براساس شرایط فردی بیمار گرفته شود.
برخلاف گایدلاینهای کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده در سال 2009، دستورالعمل جدید متذکر میشود در حال حاضر، شواهد ناکافی برای توصیه به مصرف روزانه آسپیرین با دوز کم در بزرگسالان جوانتر از 50 سال و مسنتر از 70 سال وجود دارد و مشخص نیست این گروههای سنی از آسپیرین سودی میبرند یا خیر.
هرچند آسپیرین بهطور گستردهای به عنوان داروی ضد درد و ضد التهاب استفاده میشود، داروی ضد تجمع پلاکتی هم هست، بدینمعنا که خطر حمله قلبی یا سکتهمغزی را کم میکند. بهطور معمول، آسپیرین بهمنظور پیشگیری از عود حمله قلبی یا سکتهمغزی در بیمارانی تجویز میشود که سابقه قبلی آن را دارند. چه آسپیرین با دوز کم به عنوان مداخله اولیه برای کاهش خطر این حوادث تجویز شود یا خیر، این موضوع یکی از موضوعهای چالشبرانگیز در سالهای اخیر بوده است.
در سال 2014، سازمان غذا و داروی آمریکا نتیجهگیری کرد که، باوجود مشاهده شواهدی مبنی بر مفید بودن مصرف روزانه آسپیرین با دوز کم در پیشگیری از حمله قلبی و سکتهمغزی در افراد در معرض خطر بالا، هنوز شواهد کافی به دست نیامده که آسپیرین باید برای پیشگیری از اولین حادثه تجویز شود.
برای رسیدن به توصیههای جدید، کارگروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده از محاسبهگر خطری استفاده کرد که بوسیله کالج آمریکایی کاردیولوژی و انجمن آمریکایی قلب ابداع شده است. با کمک این ابزار، مطالعات متعددی ارزیابی شدند که ارتباط میان مصرف روزانه آسپیرین با دوز کم و خطر بیماری قلبیعروقی را بررسی کرده بودند. همچنین، مطالعاتی که به بررسی خطر سرطان کولورکتال میان مصرفکنندگان روزانه آسپیرین با دوز کم پرداخته بودند هم وارد آنالیز شدند. خطر خونریزی دستگاه گوارش هم آنالیز شد.
براساس آنالیزهای انجام شده، این کارگروه توصیه میکند مصرف روزانه آسپیرین با دوز کم برای پیشگیری اولیه از حمله قلبی، سکتهمغزی و سرطان کولورکتال میان بزرگسالان 50 تا 59 سال که در معرض خطر بیشتر بیماری قلبی عروقی بوده و امید به زندگی 10 سال یا بیشتر دارند، همچنین خطر بیشتر خونریزی را هم نداشته و میتوانند دارو را بهطور روزانه برای حداقل 10 سال مصرف کنند، در نظر گرفته شود. البته مزایای مصرف آسپیین در این گروه سنی، کمتر از بزرگسالان 60 تا 69 سال است.