3607416_233

به تازگی محققین موفق به تولید ماهیچه قلب و تست آن روی قلب ماهی ها شدند و با نتیجه دهی مثبت آن امیدوارند در آینده ای نزدیک بتوانند آن را روی افرادی که دچار حمله قلبی شده اند و نیاز به ترمیم بافت هایی آن دارند امتحان کنند!

 هر چند ممکن است افراد دچار حمله قلبی در حملات اولیه به قلب بتوانند زنده بمانند، اما این حمله باعث آسیب دائمی به اندام های بافت که به شکل جای زخم میمانند می شود و این آسیب در فرایند پمپاژ کردن خون تاثیر به سزایی دارد.

دانشمندان در سراسر جهان نیز با کمک هیدروژول، سلول های بنیادی انسان و مهندسی زیستی بافت ها بر روی حل این مسئله تمرکز کرده اند.
یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد یک پروتئین ساده ای طراحی کرده است که می تواند عملکرد قلب حیوانات را به حالت طبیعی باز گرداند. کار این تیم با استفاده از نتایج پژوهش های قبلی بود که مشخص کرده بودند لایه های بیرونی قلب (epicardium) مسئول تولید عناصری برای بازتولید ماهیچه های قلب در ماهی ها می باشند.
3607417_219
در مطالعه لایه های خارجی، محققان متوجه شدند که این لایه خارجی مسئول تولید ماهیچه های قلب هست، علاوه بر این محققان در جستجوی این بودند که آیا یک عنصر مجزا هم میتواند فرایند تولید ماهیچه قلب را اداره نماید یا خیر. با استفاده از طیف سنجی جرمی، محققان بیش از 300 پروتئین را به عنوان عناصر داوطلب شناسایی کردند.
  3607418_613
در این مطالعه، محققان متوجه شدند که پروتئین فولیستاتین لایک1 (FSTL1) همان پروتئینی است که آنها در جستجوی آن بودند و در نتیجه آنها یک فرایند درمانی طراحی کردند که از کلاژن استفاده می کند می تواند در ساختن ماهیچه های قلب موثر باشد.
این پروتئین به نحوی طراحی شد که قابلیت ارتجاعی بافت های قلبی جنین را داشته باشد و به مرور زمان پروتئین های خود را آزاد نماید.
این تحقیقات بر روی موش ها و خوک ها انجام شده و نتایج آن امیدوار کننده بوده است و محققان هم این امید دارند که بر روی انسان نیز آزمایش ها جواب دهد.
باشگاه خبرنگاران،