sleep-apnea-depression
عارضه آپنه خواب چگونه می تواند در افراد مبتلا موجب افسردگی شود آیا می توان آن را یکی از عوامل بروز بدخلقی در افراد مختلف دانست؟چطور می توان این عارضه را تشخیص داد و در جهت بهبود آن عمل کرد!

در جدیدترین شماره Journal of Clinical Sleep Medicine مقاله‌ای به چاپ رسیده است، که یافته‌های جدیدی درباره رابطه بین آپنه خواب و افسردگی مطرح می‌کند.

به نظر محققان این مطالعه استرالیایی، افرادی که مبتلا به آپنه خواب هستند، در معرض خطر افسردگی قرار دارند، و درمان رایج آپنه خواب، یعنی فشار هوای مثبت مداوم (CPAP)، می‌تواند به کم‌تر کردن علائم اختلال خلقی این افراد مثل افسردگی کمک کند.

در واقع در این مطالعه ۲۹۳ مرد و زن مورد بررسی قرار گرفتند که اخیرا مبتلا به آپنه خواب تشخیص داده شده بودند. در زمان شروع مطالعه، حدود ۷۳ درصدشان مبتلا به افسردگی بودند و در ادامه مشخص شد که با بدتر شدن آپنه، افسردگی آنان نیز شدیدتر می‌شود.

محققان برای درمان آن‌ها، از روش درمانی فشار هوای مثبت مداوم استفاده کردند، و بعد از ۳ ماه نتایج تازه‌ای به دست آوردند. نتایج نهایی نشان می‌داد که در ابتدای مطالعه، ۴۱ بیمار افکار مربوط به خودکشی یا آسیب زدن به خود داشتند، اما بعد از ۳ ماه استفاده از درمان CPAP مشخص شد که افکار مربوط به خودکشی در بین هیچ کدام از آن‌ها ادامه پیدا نکرده است.