شما می توانیم با یک برنامه غذایی مناسب بدنی سالم و قوی را نیز داشته باشیم فقط باید یک سری نکات را نیز رعایت کنیم پس با ما همراه باشیم.
قارچ ها از مواد غذایی به حساب می آیند که مواد مغذی مفیدی دارند، زیرا دارای مینرال ، سلنیوم و آنتی اکسیدان هستند. کمبود سلنیوم میتواند باعث بروز سرماخوردگی های شدید شود. همچنین در قارچ ها ریبوفلاوین، ویتامین B و نیاسین نیز یافت شده است که نقشی اساسی در قوی شدن سیستم ایمنی بدن دارند. در تحقیقاتی که روی حیوانات انجام گرفت مشخص شد قارچها ضد باکتری ، ضد ویروس و ضد تومور نیز هستند.
مطوب کننده و طراوت دهنده، هندوانه رسیده دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان های بسیار قوی و گلوتاتیون است. هندوانه به عنوان یکی از غذاهایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند شناخته شده است و میتواند با عفونت مبارزه کند. گلوتاتیون در قسمت قرمز هندوانه و نزدیک پوست قرار دارد.
کلم از منابع تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و حاوی گلوتامین است. کلم بیشتر زمستانها پیدا میشود اما امروزه تقریبا در تمام فصول یافت میشود. به غذاهای خود کلم اضافه کنید و یا میتوانید مقداری از آن را به صورت سالاد استفاده کنید نوع کلم مهم نیست ( کلم قرمز، سفید و یا چینی) با این کار کمک زیادی به سیستم ایمنی بدن خود میکنید.
یک مشت بادام میتواند سیستم ایمنی بدن را از آسیب های استرس محفوظ نگه دارد. یک چهارم فنجان بادام میتواند نیمی از نیاز بدن به ویتامین E را تامین کند و به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کند. همچنین بادام دارای ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین B هست که خاصیت ضد استرس دارد.
گریپ فروت دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین C است. اما محققان هنوز در اینکه آیا میتوان تنها با خوردن غذاها میزان لازم ویتامین C برای مبارزه با سرماخوردگی و تب را تامین کرد یا قرص نیز باید خورد تردید دارند. گریپ فروت حاوی فلاونوئیدها نیز هست که یک ماده شیمیایی طبیعی است و به فعال سازی سیستم ایمنی بدن کمک میکند. از گریپ فروت خوشتان نمی آید؟ پرتقال و نارنگی را امتحان کنید.
جوانه گندم بخشی از یک دانه ی گندم است که آن را تغذیه میکند. به همین دلیل این قسمت سرشار از مواد مغذی است. این قسمت دارای روی، آنتی اکسیدان، ویتامین B و دیگر ویتامین و مینرالهای حیاتی است. جوانه ی گندم ترکیبی از فیبر، پروتئین و چربی های مفید است. همچنین جوانه گندم میتواند جایگزین بخشی از آراد در پخت غذاها باشد.
روزانه یک فنجان ماست چکیده میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. ماست کم چرب میزان کلسیم بیشتری نیز به بدن میرساند. میتوانید ماست کم چرب غنی شده با ویتامین D استفاده کنید که بسیار مفید است.
سیر دارای چندین نوع آنتی اکسیدان است که با مهاجمان به سیستم ایمنی مبارزه میکنند. همچنین سیر دارای خواص ضد سرطانی است. نکته ای برای استفاده از سیر در غذاها: 15 الی 20 دقیقه قبل از پخت سیر را پوست بکنید وخرد کنید تا زمان پخت آنزیم های کمک کننده به ایمنی بدن آن فعال شود.
اسفناج را به عنوان یک سوپر غذا میشناسند. اسفناج سرشار از مواد مغذی است، این غذا دارای فولات است که به بدن کمک میکند سلولهای جدید بسازد و DNA را ترمیم کند. همچنین به افزایش فیبر و آنتی اکسیدان ها، و ویتامین C کمک میکند. برای اینکه بیشتر از مزایای اسفناج برخوردار شوید آن را خام یا نیمه پخته استفاده کنید.
چای سبز یا سیاه؟ فرقی نمیکند هر دو سرشار از مواد ضد بیماری پلی فنول و فلاونوئیدها هستند. این آنتی اکسیدانها سلول های آسیب زننده به بدن را شناسایی و نابود میکنند. چای کافئین دار و بدون کافئین هر دو در این خاصیت یکسان هستند.
سیب زمینی شیرین هم مانند هویج دارای آنتی اکسیدان بتا کاروتن هست که این آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد آسیب زننده به بدن مبارزه میکند. سیب زمینی شیرن همچنین دارای ویتامین A هست که باعث به تاخیر افتادن پیری و جلوگیری از انواع سرطان است.
منبع: کرمانی