امواج موبایل تا چه حد روی جنین تاثیر می گذارند و می توانند در بدن وی اختلال ایجاد کنند خانم های باردار چه توصیه هایی را در این زمینه باید در نظر بگیرند؟چه نوع حاملگی هایی بیشتر در معرض این خطر هستند
امواج بالای موبایل، آسیب جدی به سلولهای در حال شکلگیری و دی ان ای جنین وارد مینماید.با رشد تکنولوژی و وسایل ارتباطی عوارض و آسیبهایی که از طریق امواج تولید شده به انسان خصوصا جنین وارد می شود بسیار افزایش پیدا کرده و انسان را در معرض مرگ خاموش قرار داده به همین دلیل آگاهی از عوارض و شیوه های ایمن سازی در برابر امواج می تواند به مقدار زیاد از آسیبهای آن بکاهد.
موضوع حذف موبایل و اینترنت به دلیل امواج آنها از زندگی مادران باردار برای حفظ سلامت و جلوگیری از سقط جنین بحثی است که امروزه بسیار بر سر زبانها افتاده و به آن دامن زده میشود و بانوان بخصوص در بارداری اول از عوامل دیگری که ممکن است سلامت خود و جنینشان را به خطر بیندازد غافل ماندهاند.
تأثیر امواج از تئوری تا اثبات علمی
دکتر فاطمه سروی، متخصص زنان و زایمان میگوید: در مسایل پزشکی و موضوعاتی که در سلامتی بشر اثر دارد اکثر اوقات تئوریهایی مطرح میشود که آنها را در زمینه کارآزماییهای بزرگ با افراد زیادی مورد بررسی قرار میدهند تا از نظر بالینی و مسائل آماری به نتیجهای برسند که آیا این موارد روی سلامتی آثار منفی دارند یا خیر؟
وی در ادامه افزود: عوارض امواجی مانند امواج اشعه ایکس از قدیم به طور علمی ثابت شده که این امواج در سیتیاسکنها و عکسهای گرافی ساده استفاده میشوند، اما از اشعههای ساطع شده از موبایل و انجام سونوگرافی که امواج رادیویی هستند تا به حال گزارشی در قالب کارآزماییهای بزرگ با نتیجهی قطعی نداشتهایم که مضراند و اصلاً هیچ ارزشی ندارد که از نظر تئوری بخواهیم مفید یا مضر بودن آنها را تحلیل کنیم اما برای اطمینان و داشتن بارداری سالم باید برای مدتی کوتاه آن ها را از زندگی خود حذف کنیم.
وقتی حاملگی پرخطر می شود
دکتر سروی عنوان کرد: بارداری تجربه شیرین و در عین حال دشواری برای هر زنی محسوب میشود. تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، ساختار فیزیولوژیک بدن را دگرگون میکند.
تولد یک فرزند سالم با حفظ سلامت مادر، پایان خوش یک بارداری ایمن است. اما حفظ سلامت مادر و نوزاد کار بسیار دشواری است و به همین دلیل بارداری فرآیندی خاص و بسیار حساس است که طی آن پزشک با جان 2 نفر سر و کار دارد.دسته ای از بارداری ها، بارداری های پرخطر محسوب می شود که شرایط را برای مادر و کودک دشوار میکند. سقط جنین و زایمان زودرس بر اثر امواج الکترومغناطیسی، رعایت نکردن نکات بهداشتی، عدم داشتن تغذیه اصولی شایع ترین آسیبهای این دوران محسوب میشوند.
سونوگرافیهای خودسرانه ممنوع!
وی با اشاره به اینکه برخی بانوان باردار از انجام سونوگرافی پرهیز میکنند، افزود: به دلیل آگاهی کم، برخی زنان باردار حاضر به انجام سونوگرافی نمیشوند و عقیده دارند که این امواج برای کودکشان مضر است در حالیکه باید گفته شود نه تنها سونوگرافی ضرری ندارد بلکه برای بررسی سلامت جنین بسیار مفید است اما سونوگرافیهای خودسرانه گاهی منجر به وجود آمدن عوارض زیادی برای جنین میشود لذا حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود.
ناهنجاریهایی که موبایل به بار میآورد
دکتر سروی اظهار داشت: نتایج بررسیهای جدید بر روی موشهای باردار ثابت کرده است که قرار گرفتن مادر در معرض امواج تلفن همراه در دوران بارداری بر تکامل مغز جنین تاثیر میگذارد و میتواند موجب بروز بیش فعالی شود. آنان نتیجه گرفتند که استفاده از تلفن همراه در دوران بارداری به جنین آسیب میزند. بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند که تلفنهای همراه می تواند در دوران بارداری بر مغز جنین اثر بگذارد.
زنان باردار در مواقع غیرضروری تلفن همراه خود را خاموش کنند
این متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: نمیگوییم که به طور کلی این امواج روی مادر و یا جنین اثر ندارد اما این را میگوییم که هیچ آمار علمی و مقالهای مبنی بر ضرر این امواج بر مادران و جنین به ویژه سقط جنین نداریم. البته بهتر است تا جایی که امکان دارد از چیزهایی که ممکن است روی سلامت بشر تأثیر داشته باشد دوری کنیم، از گوشی موبایل وقتی که بسیار ضروری است و جایگزینی وجود ندارد استفاده کنید، تماسهای تلفنی خود را تا حد امکان کوتاه کنید، موبایل را در جیب یا نزدیک شکمتان قرار ندهید، به جای استفاده از اینترنت خط از وایفای موبایل استفاده کنید تا اینگونه در معرض اشعه کمتری قرار بگیرند.
توصیه هایی برای کاهش عوارض امواج موبایل
1. بهتراست چند ماه قبل از بارداری از وسایل تولید کننده امواج آلوده نظیر تلفن بیسیم، مایکروفر، مودمهای اینترنت بیسیم استفاده نگردد.
2. هورمون های مردان در میدانهای الکترو مغناطیسی آسیب دیده و اغلب مردان بعد از قرار گیری در میدانهای الکترومغناطیسی قوی دچار عقیمی موقت میگردند بنابر این توصیه میشود بیشتر از یک هفته قبل از بارداری پدر در محیط عاری از امواج الکترو مغناطیس بوده تا هورمونها از کیفیت مطلوب برخوردار باشد.
3. بهتر است قبل از بارداری محل زندگی و محلی که مادر باردار در آن قرار می گیرد را اندازه گیری امواج نموده تا در صورت وجود امواج با شدت بالا تمهیدات لازم جهت کاهش امواج مضر در نظر گرفته شود.
4. به دلیل اینکه امواج و میدانهای الکترو مغناطیسی بر روی سلولهای در حال شکل گیری و دی ان ای تاثیر مخرب گذاشته و اینکه پس از انعقاد نطفه تکثیر سلولی در مراحل اولیه قرار گرفته و بیشتر در معرض آسیب هستند بهتر است لباس ضد امواج بارداری قبل از مشخص شدن نتیجه بارداری تهیه و بلافاصله بعد از مثبت بودن نتیجه بارداری از آن استفاده گردد.
5. بلافاصله پس از مثبت بودن نتیجه بارداری از لباس ضد امواج استفاده گردد، میزان استفاده از لباس ضد امواج بنا به شدت میدان الکترو مغناطیس می تواند متغیر باشد در صورتی که مادر شاغل بوده بهتر است در تمام ایامی که خارج از منزل است استفاده گردد.yjc