آیا می دانستید کسانی که از بیماران با مشکلات روحی و روانی مراقبت می کنند و در کنار آن ها زندگی می کنند چندین برابر نسبت به خود آن ها آسیب پذیرتر و افسرده تر خواهند شد و به مرور زمان خستگی و فرسودگی به سراغ آن ها خواهد آمد
کمکهای حمایتی به اطرافیان فرد مبتلا به اختلالات جسمانی یا روانی حوزه مهمی در رواندرمانی است که اغلب نادیده گرفته میشود. این در حالی است که مشکلات روانی اطرافیان فرد مبتلا را دچار خشم,خستگی, فرسودگی , احساس سرافکندگی میکند.
امیرمحمد شهسوارانی با بیان اینکه یکی از حوزههای مهم در رواندرمانی، کمکهای حمایتی به اطرافیانی فردی است که دچار مشکلات طبی یا روانی شده است، اظهار داشت: در مداخلات روانشناختی فاز مهمی وجود دارد که اغلب نادیده گرفته میشود و آن حمایت از اطرافیان فرد مبتلا به اختلالات جسمانی یا روانی است.
وی ادامه داد: در تمامی مسائل جسمانی و روانی اطرافیان فرد مبتلا آسیب زیادی میبینند و همزمان دچار خشم، خستگی، استرس و فرسودگی میشوند در عین حال نیز با احساس سرافکندگی و شرمساری ناشی از داغ ننگ اجتماعی و برچسب بیماری دست به گریبانند.
این متخصص حوزه بهداشت روان اختلال در عملکرد شغلی و اجتماعی را یکی دیگر از عواقب ابتلا به اختلالات جسمانی یا روانی عنوان کرد و اظهار داشت: فردی که سابقه کارکرد مناسبی داشته و اکنون دچار نقایصی مانند آلزایمر، MS و سکتههای قلبی و مغز شده است، دچار مشکلاتی میشود که ناشی از عدم تطابق تصویر ذهنی فرد مبتلا پیش و پس از اختلال است.
وی خاطرنشان کرد: اگر فردی دچار مسئلهای شد، خانواده، اطرافیان و مراقبان اصلی او نیز باید جهت دریافت راهکارهای حمایتی به متخصصان حوزه بهداشت روان مراجعه کنند.
فارس،