بالا و پایین رفتن فشارخون چه تاثیراتی روی بدن انسان می تواند بگذارد و آیا این آسیب ها خطرناکند؟چگونه می توان از بروز آن ها در بدن پیشگیری کرد؟مغز مهمترین و آسیب پذیرترین عضو در برابر فشار خون است که در اثر آن فرد ممکن است به آلزایمر دچار شود!
هنگامی که فشار خون بالا میرود، اولین تصوری که میکنید، این است که شاید مستعد ابتلا به سکته قلبی باشید. درست است که احتمال بروز این اتفاق بسیار قوی است اما ارگانهای مختلفی از بدن تحت تأثیر فشار خون درمان نشده قرار میگیرند. یکی از این ارگانها که از بیشترین خطر سهم میبرد، مغز است.
به نقل از هاروارد هلث، اختلالات خفیف شناختی تا از دست دادن حافظه در سطح شدید، نتیجه فشار خون بالای درمان نشده در سالمندان است. دمانس عروقی و حتی بیماری آلزایمر نیز در صورت بالا رفتن بیش از حد فشار خون سیستولیک و دیاستولیک به طور همزمان بیماران را تهدید میکند.
در این میان دانشمندان اروپایی گزارش دادهاند که درمان طولانی مدت فشار خون بالا، خطر ابتلا به دمانس عروقی را تا 55 درصد کاهش میدهد. محققان دانشگاه هاروارد نیز معتقدند که شش ماه درمان فشرده فشار خون بالا، در واقع جریان خون در مغز را بهبود میبخشد.
علاوه بر این افرادی که طی یک دوره دو ساله داروهایی برای درمان فشار خون بالا استفاده میکنند، به احتمال 80 درصد میتوانند پیشرفت آلزایمر را مهار کنند.