بهتر است تا دو هفته از دیدن حجاجی که به تازگی از سرزمین منا برگشته اند خودداری کنید و به ملاقات آن ها نروید و از خوش و بش و روبوسی کردن با آنان پرهیز کنید این کار به نفع شما و اطرافیانتان است و برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا توصیه می شود!
دکتر کاظم فرهمند افزود: دوره کمون بیماری ‘کرونا’ دو هفته می باشد و برای پیشگیری از انتقال ویروس این بیماری رعایت نکات بهداشتی طی این مدت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی اظهار کرد: با توجه به حادثه منا و جان باختن و مجروح شدن بسیاری از حجاج کشورهای مختلف در عربستان احتمال انتقال بیماریهایی نظیر کرونا وجود دارد.
وی علائم کلیدی بیماری کرونا را شامل تب، سرفه و تنگی نفس عنوان کرد و گفت: علائم این بیماری پس از دو هفته از ورود ویروس به بدن بروز می کنند و از حجاج بازگشتی تقاضا می شود در صورت مشاهده این علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.
قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: تب تمام حجاج بازگشتی توسط دستگاههای ویژه در فرودگاه مشهد اندازه گیری می شود و اگر فردی دارای تب و علائم مشکوک باشد به بیمارستان انتقال می یابد.
فرهمند گفت: شست و شو و کفن و دفن جان باختگان خراسان رضوی در حادثه منا برای پیشگیری از بیماریهای مختلف بویژه تب کرونا به صورت بهداشتی و محافظت شده انجام می شود.
در حج تمتع امسال 21 پرواز متشکل از هشت هزار و 600 زائر در قالب 65 کاروان از استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی از طریق فرودگاه مشهد به مدینه و جده انجام شد که این کاروانها از 16 تا 22 مهر ماه به مشهد بازخواهند گشت.
کرونا ویروس نام علمی خانواده بزرگی از ویروس ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می شود.
کرونا ویروس ها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها به طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند.
انتقال بیماری کرونا از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا از طریق سرفه و عطسه صورت می گیرد.
علائم اصلی این بیماری شامل تب، سرفه، تنگی نفس، مشکلات حاد تنفسی و سرفه های حاد چند روزه است که در موارد حاد با مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقاد خون و نارسایی کلیه همراه است.
ایرنا