معمولا خوراکی هایی که به دندان می چسبند برای دندان ها مضرند برای مثال آبنبات و پاستیل خاصیت چسبندگی بسیار خطرسازی دارند که می تواند موجب پوسیدگی دندان های افراد شود و آنان را دچار خرابی دندانشان کند مراقب باشید حتی الامکان از این قبیل خوراکی های مضر برای فرندتان تهیه نکنید
دکتر عبدالحمید ظفرمند متخصص دندانپزشک کودکان در خصوص عوارض مصرف بیش از حد پاستیل برای کودکان گفت: به طور کلی مصرف بیش از حد مواد قندی زمینه مشکلات دهان و دندان را فراهم میکند اما میتوان گفت مصرف مقدار محدود آن اجتناب ناپذیر است.
وی ادامه داد: مواد قندی مانند پاستیل که پس از مصرف به دندانها میچسبند آسیب بسیار بیشتری را برای دندانهای کودکان خواهد داشت. چرا که زمانی که این مواد به دندان میچسبند همراه با باکتریهای موجود در داخل دهان( که غیر فعال هستند) زمینهی فعالیت را در یک زمان قایل ملاحظه برای این باکتریها فراهم میکند در نتیجه باعث تخریب دندان و نهایتا پوسیدگی خواهد شد.
وی تاکیدکرد: به طور کلی استفاده از انواع آبنباتها و پاستیلها و کلیه مواد قندی که پس از مصرف برای مدتی به دندانها می چسبند مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
ظفرمند بیان داشت: در صورتی که فرد پس از مصرف این دسته از مواد قندی اقدام به مسواک زدن نماید در این صورت سطوحی از دندان که مسواک به آن دسترسی ندارد حتما تخریب خواهند شد.
این متخصص دندان پزشکی کودکان با اشاره به عوارض دیگر پاستیل تصریح کرد: بحث تغذیهای هم مد نظر است چرا که برخی از انواع پاستیلها چون از مواد ژلاتینی تهیه شدهاند میتوانند از نظر تغذیهای مشکلزا باشند. باشگاه خبرنگاران جوان