هنگامی که در زندگی مان با مشکلات مختلف مواجه می شویم باید با یک سری روش های مفید و ترفندها بتوانیم با هرکدام کنار بیاییم و توانایی برطرف کردن آن ها را کسب کنیم یادتان باشد آرامش اولین قدم برای حل مشکلات است!
بعضی افراد معتقدند وقتی مشکلی برای فرد پیش می آید، زندگی مانند آهن ربا عمل می کند و همه مشکلات دیگر را هم به سمت او می کشد! همه ما در زندگی و کار خود با چالش های متفاوتی مواجه می شویم، اما طبق گفته «جیمز آلن» یکی از نویسندگان انگلیسی «هر قدر انسان با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم کند از موفقیت بیشتری برخوردار می شود و قدرت تاثیرگذاری بیشتری هم روی دیگران خواهد داشت به شرطی که بهترین واکنش را در مقابل مشکلات از خودش نشان دهد.» بنابراین ما باید به دنبال یافتن راه هایی برای مقابله با مشکلات و بحران های زندگی باشیم.
علی ترابیان، کارشناس ارشد روان شناسی نوشت: نتایج بسیاری از تحقیقات علمی نشان می دهد ارتباط مستقیمی میان حفظ آرامش و بازدهی افراد وجود دارد و این تنها در صورتی به دست می آید که شما با راهکارهایی موثر برای حفظ آرامش در زمان بروز مشکلات آشنا باشید.
1– برنامه ریزی کنید: ما معمولا از مشکلات و موانعی که قرار است در مسیر زندگی مان پیش بیاید آگاه نیستیم؛ اما تصویری کلی از مسائلی را که ممکن است با آن ها مواجه شویم در ذهن داریم و گاهی می توانیم در این زمینه پیش بینی هایی داشته باشیم؛ بنابراین سعی کنید از قبل درباره چند احتمالی که ممکن است رخ دهد فکر کنید و راهی برای مدیریت آن ها پیش بینی کنید. این نوع برنامه ریزی کمک بسیار بزرگی به شما خواهد کرد.
2- از افکار منفی دوری کنید: ما معمولاً بدترین نتایج را برای شرایط پیش آمده به خصوص در زمان مشکلات، پیش بینی می کنیم. به جای کمک گرفتن از قدرت تجسم برای آسیب رساندن به خود، از آن برای حل مشکلات استفاده کنید.
3- نحوه نفس کشیدن خود را کنترل کنید: زمانی که دچار استرس می شوید، معمولا نفس های کوتاه و سطحی می کشید. این حالت روی نحوه قضاوت شما هم تاثیر منفی خواهد داشت. در چنین شرایطی سعی کنید از راه بینی نفس های عمیق بکشید، چند لحظه نفس خود را در سینه حبس و آن را از راه دهان خارج کنید.
4- به خود اعتماد کنید: گاهی دلایل موجهی برای تغییر برنامه از پیش تعیین شده وجود دارد؛ برای مثال ممکن است شرایط پیش آمده اطلاعات جدیدی درباره وضعیت کنونی در اختیار شما قرار دهد. در صورت نبود یک دلیل قانع کننده، طبق همان برنامه قبلی عمل کنید. انتخاب ها و تغییرات نسنجیده فقط باعث بروز آشفتگی و اجرای برنامه نامناسب می شود.
5– روی ابعاد مثبت قضیه تمرکز کنید: سرزنش کردن خود به خاطر موفق نبودن در انجام برخی کارها، هیچ کمکی به بهبود شرایط نخواهد کرد. بهتر است به جای این کار، به دلیل موفقیت هایی که داشته ایم، خوشحال باشیم. هر قدر بیشتر سعی کنیم روی ابعاد مثبت مسائل تمرکز کنیم، در زمان بروز مشکلات کمتر دچار استرس خواهیم شد.
6- در هر مقطع زمانی، تنها روی یک کار تمرکز کنید: معمولاً انجام همزمان چند کار باعث ایجاد آشفتگی می شود. سعی کنید تنها یک کار را انتخاب و پیش از شروع کار بعدی روی انجام آن تمرکز کنید.
7– انعطاف پذیر باشید: ممکن است گاهی با وجود برنامه ریزی درست و کامل، اتفاقات غیرمترقبه ای باعث شود شرایط تغییر کند. در چنین شرایطی باید خود را برای مدیریت شرایط جدید آماده و سعی کنید با یافتن راهکاری مناسب مشکلات را رفع کنید.
8– وقت خود را صرف کارهای جزئی نکنید: همه کارها از اهمیت یکسانی برخوردار نیستند. ممکن است رسیدگی نکردن به برخی کارها، پیامدهای مهمی را به دنبال نداشته باشد. اولویت بندی کارها به شما کمک می کند در زمان هجوم مشکلات با موفقیت کنترل شرایط را در دست بگیرید.
9- تا ۱۰ بشمارید: زمانی که تصور می کنید همه درها به روی شما بسته شده است، سعی کنید استراحت کنید و با دیدی متفاوت به شرایط نگاه کنید. تا ۱۰ بشمارید. این کار به شما فرصت کافی می دهد تا طرز فکرتان را تغییر دهید. ممکن است بعد از انجام این کار متوجه شوید موضوعی که باعث ناراحتی شما شده است از اهمیت بالایی برخوردار نیست.
10– انجام برخی کارها را به دیگران محول کنید: هرگز از درخواست کمک از دیگران نترسید، گاهی هم در مقابل، شما به آن ها پیشنهاد کمک بدهید. اگر با خود فکر کنید در زمان بروز مشکلات تنها نخواهید ماند، آرامش خاطر بیشتری خواهید داشت.
روزنامه خراسان