چگونه می توان با استفاده از شکلات به درمان برخی از مشکلات در بدن پرداخت و کدام نوع شکلات نسبت به دیگر انواع آن ها برای بدن بهتر و پرفایده تر است چه میزان از آن ها را باید استفاده کرد تا به بهبود مورد نظر رسید!
برخی از شکلاتها با درصد فلاونول بیشتر، کالریسوز هستند، اما حتی یک تکه کوچک شکلات چیزی حدود 160 کالری دارد که به لطف شکر و کرهکاکائو این مقدار افزایش مییابد.
دکتر رضا راستمنش، دکتری تغذیه و رژیم درمانی راه فرار از دریافت این میزان زیاد کالری را مصرف شکلاتهایی با درصد کاکائو بالاتر- 70 درصد و بالاتر- دانست. به گفته وی یک تکه کوچک از این شکلاتها ولع را برطرف میکند و ضمنا کالری کمتری هم دارد.
راستمنش همچنین توصیه کرد: «شکلات داغ یا همان هاتچاکلت را با کمی شیر بنوشید و اگر نسبت به مصرف کافئین حساس هستید به یاد داشته باشید که شکلاتها سرشار از کافئین هستند. یک تکه شکلات چیزی حدود 23 میلیگرم کافئین دارد و باید در خوردن آن جنبه احتیاط را در نظر گرفت».
راست منش در ادامه به معرفی انواع شکلاتها پرداخت و گفت: «شکلات خالص همانطور که از اسمش پیداست درصد بیشتری کاکائو دارد و به پایین آمدن فشارخونتان کمک میکند».
وی در رابطه با شکلات شیری تاکید کرد: «خوردن این شکلات چندان توصیه نمیشود چون منبع خوبی از آنتیاکسیدانها نیست و چربی بالایی دارد».
وی شکلات سفید را هم به دلیل نداشتن دانه کاکائو و نداشتن خواص آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی انتخاب مناسبی ندانست و در رابطه با شکلات مغزدار هشدار داد: «چون مغز دانههای متفاوت را داخل خود دارد کالری بالاتری دارد و باید حد تعادل را در آن رعایت کرد».
راستمنش بهترین انتخاب را شکلات تلخ دانست که تیرهترین گونه شکلات است و طرفداران خاص خود را دارد. این دکتری تغذیه و رژیم درمانی خوردن یک تکه از شکلات تلخ را در کاهش احساس گرسنگی و محافظت پوست در برابر آفتابسوختگی موثر دانست.