متاسفانه عارضه آرتروز در زنان نسبت به مردان بیشتر است و علت مهم آن نیز مبتلا شدن آن ها به یائسگی است خانم های میانسال در این سن باید بدانند چه عوارضی متوجه آن هاست و از مبتلا شدن به این عارضه همه گیر پیشگیری کنند!
شیوع آرتروز در زنان به دلیل مسائل هورمونی و ضعف نسبی عضلات ، نسبت به مردان بیشتر و در سن ابتلاء به آن پایینتر است.
مهدی مقتدایی متخصص ارتوپدی و جراحی زانو با بیان اینکه آرتروز در حقیقت یک پروسه سنی است که با پیشرفت سن در بدن به طور طبیعی شیوع پیدا می کند، افزود: با افزایش سن غضروف و مفاصل خاصیت ارتجاعی و سطح صاف و صیقل خود را از دست می دهند و این امر ناشی از حرکاتی است که با افزایش سن اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه آرتروز می تواند تحت شرایطی تشدید و زودتر از سن موعد فرد را مبتلا کند تصریح کرد: آرتروز در برخی مواقع قابل پیشگیری و درمان و در برخی مواقع قابل درمان نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: فاکتورهایی مثل ژنتیک و وراثت قابل درمان نبوده و سن ابتلا به آرتروز را پایین میآورد. اما در سایر موارد با تغییر سبک زندگی،بالا و پایین نرفتن زیاد ، از پله، نشستن روی صندلی استفاده از دستشویی فرنگی و تقویت عضلات با نرمش و فعالیت های مناسب آرتروز قابل پیشگیری و درمان است.
مقتدایی یکی از مسائلی را که سن شروع به آرتروز را پایین میآورد انحراف در اندامها دانست و اظهار داشت: پاهای پرانتزی و حالت ضربدری، شانس زودتر مبتلا شدن به آرتروز را افزایش میدهند.
این متخصص ارتوپد و جراح زانو خاطر نشان کرد: درد در مفاصل و درد مکانیکی که با کار کردن شدت و با استراحت کاهش می یابد از علائم بروز آرتروز است که در صورت مراجعه به پزشک درمان میشود.
وی گفت: از سن 40 سالگی به بعد که پروسه یائسگی و پوکی استخوان و شلی عضلات در زنان اتفاق می افتد،تغذیه مناسب و انجام حرکات ورزشی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: صداهایی که در هنگام انجام کارهای روزمره از استخوان و مفاصل شنیده می شود طبیعی است و از علائم پوکی استخوان محسوب نمیشود.
وی یادآور شد: چنانچه این صداها به هنگام خم و راست کردن زانو به همراه درد باشد میتوان آن را نشان از یک آسیب زانو و سائیدگی در غضروف دانست که با مراجعه به پزشک قابل درمان است.
باشگاه خبرنگاران جوان،