بیماران مبتلا به سرطان بهتر است از لحاظ روحی بیشتر مراقب خودشان باششند و اجازه ندهند این عارضه روح و روان آن ها را تضعیف کند چون ناامیدی می تواند یکی از موانع درمان آنان شود و در روند بهبود یافتن آن ها اختلال ایجاد کند!
دکتر پیتر نورتون روز دوشنبه در دومین روز کنگره بین المللی روانشناسی سرطان در بیمارستان فوق تخصصی رضوی مشهد افزود: تحقیقات نشان می دهد 30 درصد بیماران سرطانی دچار اختلال اضطراب، 30 درصد مبتلا به افسردگی و 40 درصد از بیماران پس از بهبودی نیازمند خدمات مشاوره ای برای درمانهای تسکینی هستند.
وی بیان کرد: سرطان قبل و بعد از درمان بر تمامی ابعاد زندگی یک بیمار تاثیر می گذارد و چنانچه فرد سرطانی به افسردگی نیز دچار شود شرایط بیولوژیکی و واکنش بدن وی به درمان دچار اختلال می شود و تشدید علائم افسردگی در فرد وی را به مرگ نزدیکتر می کند.
استاد روانشناسی بالینی دانشگاه ملبورن استرالیا گفت: خانواده ها نقش مهمی در پیشرفت بهتر روند درمان بیمار سرطانی دارند، اینکه خانواده ها و همراهان بیمار نشان دهند سلامتی وی برایشان اهمیت دارد و برای بهبودی تلاش می کنند می تواند منجر به تقویت روانی بیمار شود.
استاد دانشگاه هوستون آمریکا نیز در این کنگره گفت:کاهش تنش های فکری و همچنین داشتن نگرشهای امیدوارانه در درمان سرطان تاثیر مثبتی دارد.
دکتر چلسی راتکلیف افزود: آمار گویای ابتلای سالانه 14 میلیون نفر به سرطان است و آنچه متخصصان برای درمان این بیماری تلاش می کنند موضوع بهره گیری از درمانهای ترکیبی شامل حوزه های روانشناختی و مشاوره تمرکز است که روند بهبود و امید به زندگی را در فرد بیمار تا حد زیادی افزایش می دهد.
وی اظهار کرد: هر فرد بیمار مطابق با شخصیت خود به اشکال مختلفی از درمانها و حمایتهای روانی نیاز دارد که نقطه مشترک همه درمانهای روانی همراهی خانواده ها، دوستان و در یک کلام ارتباطات اجتماعی و همچنین انجام فعالیتهای ورزشی است که به کاهش استرس و افزایش امید به زندگی منجر می شود.