بی اشتهایی فرزندان چگونه می تواند درمان شود و وظیفه والدین در این زمینه چیست توصیه متخصصین تغذیه چیست و کودکانی که دچار کم اشتهایی لاغر هستند چه روش های درمانی خاصی می طلبند
معمولا در سنین 2 تا 5 سالگی یکی از مشکلات شایع والدین با کودکان، عدم میل و رغبت آنها به خوردن انواع میوه و سبزیجات است.
دکتر احمد اسماعیلزاده، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی در این باره گفت: «توصیه میشود در ابتدا برای تشویق کودک فقط به او یک نوع میوه بدهید. معمولا اغلب آنها موز را دوست دارند. پس بهتر است برای هفته اول از این میوه شروع کنید و سپس بهتدریج متناسب با میل کودکتان، میوههای دیگر به برنامه غذایی او افزوده شود.»
وی در ادامه افزود: «اینکه مادر یا پدری علاقه زیادی به مصرف مرکبات دارند، دلیلی نیست که کودک هم حتما باید مرکبات بخورد. میوهها باید متناسب با میل کودک به برنامه غذایی او افزوده شوند.»
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی همچنین یادآور شد: «درخصوص برخی از میوهها مثل سیب که بافت سفتتری دارند و کودک رغبتی به خوردن آن نشان نمیدهد، پیشنهاد میشود در تکههای کوچک خرد شود یا در صورتی که کودک به یبوست مبتلا نیست، به شکل رنده شده یا آب میوه طبیعی در اختیار او قرار بگیرد. ولی اگر دچار مشکل یبوست است باید خود میوه مصرف شود.»
اسماعیلزاده تاکید کرد که نکته حائز اهمیت دیگری که باید والدین به آن توجه کنند، این است که اگر کودکشان لاغر و کماشتها است و به خوبی غذا نمیخورد، خیلی به او میوه ندهند چون میوهها به علت داشتن فیبر جلوی اشتهای کودک را میگیرد. روزانه یک تا دو عدد میوه برای کودکان لاغر کفایت میکند.»
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یکی دیگر از راهکارها را در این سنین برای تشویق کودک به خوردن میوه مخلوط تکههای میوه با شکلات آب شده دانست و گفت: «اگر کودک لاغر باشد میتوانید از این روش بهره بگیرید ولی در کودکان چاق یا آنهایی که وزن خوبی دارند، این روش مناسب نبوده و شکر و چربی موجود در آن از نظر سلامتی مشکلساز خواهد بود. حتی میتوان در کودکان لاغر از مخلوط ماست پرچرب و در کودکان چاق ماست کمچرب و میوههای تازه مانند توتفرنگی، کیوی و… استفاده کرد تا به شکلی متفاوت و متنوع میوه مصرف کنند. به این ترتیب میزان دریافتی فیبر و ریزمغذی دیگر افزایش مییابد.»