برای از پوشک گرفتن فرزندتان بهتر است یک سری راه حل ها و روش های مفید را در پیش بگیرید تا به نتیجه برسید شما باید بدون اینکه فرزنتان آسیبی برشد و با میل خود کودک و با تشویق وی و بدون اجبار اینکار را انجام دهید
گرفتن بچهها از پوشک، گاهی از جدا کردنشان از شیشه شیر و پستانک هم سختتر به نظر میرسد. کودکی که میتواند هر زمان که اراده کرد در پوشکش اجابت مزاج کند، اغلب در برابر جدا شدن از این حاشیه امن مقاومت میکند و اگر درست آموزش نبیند با از دست دادن پوشکش، صاحب ترسها، اضطرابها و وسواسهایی میشود که به سادگی از زندگیاش بیرون نمیروند. اما نگران نباشید. اگر از همان ماههای تولد، به فکر روز سرنوشتساز از پوشک گرفتن او باشید، میتوانید در بهترین زمان و بدون آسیب زدن به کودکتان از پس این کار هم بربیایید.
۱۱. وقتشناس باشید
از همان ماههای اول، میتوانید زمانی را که کودکتان درحال اجابت مزاج است متوجه شوید. بچهها در این شرایط معمولا در یک جا ساکن میشوند، سوراخهای دماغشان را باد میکنند، کمی به خودشان فشار میآورند و بعد از چند ثانیه، فعالیتهایشان را دوباره از سر میگیرند. اگر شما این زمانهای حساس را بشناسید، میتوانید با به کار بردن واژههایی در این زمان، او را برای آموزش دستشویی رفتن در آینده آماده کنید.
۱۰. هولش نکنید
مراقب باشید بیش از اندازه هیجانزدهاش نکنید تا از ادامه کارش پشیمان شود. از طرف دیگر کودکتان را در این زمان بلند نکنید و حالت نشستن یا ایستادنش را تغییر ندهید. تنها با یک نگاه مهربان و چند عبارت کوتاه او را همراهی کنید. بچهها برای اینکه خوب از پس اجابت مزاج بربیایند، به آرامش کامل نیاز دارند.
۹.به حرف دیگران گوش نکنید
احتمالا اغلب اطرافیان شما پیشنهاد میکنند در سنی که کودک خودشان را از پوشک گرفتهاند، به فرزندتان توالت رفتن یاد بدهید. اما به جای اینکه به حرفهای آنها توجه کنید، توانایی فرزندتان را بررسی کنید. اغلب کودکان از ۱۸ ماهگی به بعد، کم کم یاد میگیرند خود را کنترل کنند و بیشتر آنها بین ۲ تا ۳ سالگی این آمادگی را تمام و کمال پیدا میکنند. شاید کودک شما از همانهایی باشد که از حدود ۲۰ ماهگی توانایی کنترل خود را پیدا میکند اما اگر غیر از این بود، میتوانید حداقل یک سال بعد از این زمان به او برای آماده شدن فرصت دهید.
وقتی فرزندتان در حال تخلیه رودههایش است، سعی کنید از یک واژه یا عبارت استفاده کنید. شما میتوانید به سادگی بگویید: «داری پیپی میکنی؟ آفرین؛ ادامه بده» و او را تشویق کنید تا کارش را به آخر برساند. به مرور به او کمک کنید تا منظورتان را بفهمد. اگر هر وقت که او را مشغول خالی کردن رودههایش میبینید از این عبارات استفاده کنید، به مرور یاد میگیرد که وقت شروع کارش، خودش هم این کلمات را به کار ببرد و به شما پیشآگهی دهد.
۷.بگویید چه میشود
کمکم میتوانید فرآیند کار را برایش توضیح دهید. هر زمان که کودکتان خواست، به او در مورد اینکه ادرار و مدفوع چه هستند، چطور تولید میشوند و چرا باید آنها را تخلیه کرد توضیح دهید. اگر به توصیههای قبلی عمل کرده باشید و برای هر یک از این فرآیندها واژهای را به کودکتان آموزش داده باشید، او هم برای انتقال نیازش به شما در زمان مناسب تواناتر میشود.
۶. به توالت رفتن عادتش دهید
وقتی کودکتان به سن نشستن روی «پاتی» یا توالتهای بچگانه رسید، او را برای تمرین چند بار در روز روی توالتش بگذارید و بگویید «پیپی میره توی توالت!» جوری به کودکتان آموزش دهید که احساس بدی پیدا نکند و به شیوه بسیاری از بچهها خودش را منقبض نکند که این باعث میشود از اجابت مزاج منصرف شود.