اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که پیش و حین و بعد از انجام هر کاری به اضطراب دچار میشوید و این اضطراب به معضلی در زندگی شما مبدل شده است، این توصیه ها را بخوانید.
همه انسانها اضطراب را در زندگى خود تجربه میکنند و طبیعى است که مردم هنگام مواجهه با موقعیتهاى تهدیدکننده و تنشزا مضطرب میشوند، اما احساس اضطراب شدید و مزمن در غیاب علت واضح، امرى غیرعادى است. اضطراب شامل احساس عدم اطمینان، درماندگى و برانگیختگى فیزیولوژیکى است. بهطور کلى اضطراب یک احساس منتشر، بسیار ناخوشایند و اغلب مبهم دلواپسى است که با یک یا چند حس جسمى مانند احساس خالى شدن سر دل، تنگى قفسه سینه، طپش قلب، تعریق، سردرد و غیره همراه است.
ورزش هوازی
به جای فکر کردن به صورت حساب ها یا هزینه های زندگی، روی تنفس تان متمرکز شوید. نفس عمیق بکشید، مکث کنید و سپس آن را بیرون بدهید. دکتر مایکل راجرز، سرپرست مرکز مدیریت اضطراب دانشگاه پنسیلوانیا معتقد است پس از 10 بار تکرار تنفس عمیق آرام می شوید.
مغز خود را درگیر سازید
مغز، اضطراب را در دو ناحیه جداگانه پردازش میکند. ناحیه بادامه مغز ( سازه کوچک و بادام شکلی در سیستم لیمبیک است که در اعماق قسمت پسین و پایین لوب گیجگاهی مغز قرار گرفتهاست.) مشاجرات، بحث و گفت و گوها را هدایت می کند، در حالی که قشر پیشین جلویی مغز فعالیت های اجرایی، مثل تصمیم گرفتن را کنترل میکند.
مطالعات دانشمندان مدرسه روان پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد افراد مستعد اضطراب اگر درگیر فعالیتی شوند که نیازمند انحراف توجه از بادامه به قشر پیشین جلویی مغز باشد مضطرب و نگران می شوند. بهترین راه برای درمان این نارسایی رجوع به روانپزشک و استفاده از روش هایی است که مغز را به خود مشغول می کند و مانع بروز نگرانی و اضطراب می شود.
معاشرت
اگر وقت خود را صرف معاشرت با دوستان و خانواده کنید، مسائل پیش پا افتاده ذهن تان را به خود مشغول نمی کند. معاشرت کردن با اقوام و دوستان و گفت و گو درباره جنبه های مثبت زندگی سبب بهبود خلق و خو تان می شود.
ورزش
ورزش یکی دیگر از تاکتیکهای تغییر روحیه و دوری از اضطراب است. ورزش کردن سبب افزایش میزان دپامین مغز و بهبود خلق و خو می شود. نتیجه ورزش کردن تقویت حس کنترل و موفقیت در شخص است که میتواند اضطراب و دودلی را تحت الشعاع قرار دهد. روان پزشکان معتقدند برای داشتن روح و روان سالم باید روزانه یک ساعت پیاده روی سریع، شنا و … کرد.
مراقبت پیشگیرانه
اضطراب احساسی قوی است که فرد را از پای در میآورد. اما به جای نوشیدن نوشابههای الکلی، خوردن غذاهای چرب و تماشای تلویزیون، اصول اساسی سلامتی و مراقبت پیشگیرانه را دنبال کنید: فعالیت بدنی داشته باشید و ورزش کنید، خوب بخورید و استراحت کنید، مواد غذایی حاوی کافئین را از رژیم غذایی تان حذف کنید.
تکنیکهای رفتاری و شناختی
دکتر ایزابل ایبرزن، روان پزشک و روان شناس دانشگاه میشیگان، تکنیکهای رفتاری و شناختی را می توان برای کمک به بیماران به کار گرفت تا آنها بتوانند بر اضطراب غلبه کنند. این تکنیکها به بیماران کمک می کند از اضطرابشان فاصله بگیرند و دلهره را به گونهای منطقی بررسی کنند.
روان درمانی
روان درمان برای مبتلایان به آشوب های بالینی و افرادی که جویای اطلاعات بیشتر در مورد تکنیکهای رفتاری و شناختی غلبه بر اضطراب هستند، مفید است. بر اساس سازمان غیرانتفاعی اختلالات اضطرابی آمریکا، اختلالات اضطرابی شایع ترین بیماری در ایالات متحده است. روان درمان گر بیماری را تشخیص میدهد و درمانی تخصصی ارائه میدهد.
داروهای ضد اضطراب و افسردگی
پزشکان برای رفع علائم افسردگی و اضطراب بالینی دارو تجویز میکنند. برای رهایی از اندوه کوتاه مدت، بیماران میتوانند بنزو دیازپین مصرف کنند. روان پزشکان برای درمان اختلالات اضطرابی، داروهای ضد افسردگی همچون فلوکستین و دالوکستین تجویز می کنند. نتایج تحقیقی جدید که در مجله جامعه پزشکی آمریکا منتشر شده نشان می دهد داروی ضد افسردگی لگزاپرو برای درمان اضطراب بزرگسالان بالای 60 سال، مفید است.