متاسفانه در آینده ای نه چندان دور اید منتظر افزایش بیماران روانی در جامعه باشیم و حداقل یک نفر مبتلا به آنان در هر خانواده ببینیم عوامل زیادی در این زمینه دخالت دارند که با وجود شرایط کنونی انتظار بدتر از این را باید داشته باشیم
فرهاد رمضانینژاد رئیس مرکز سرای احسان «مرکز نگهداری و توانمندسازی بیماران روانی مزمن» با اشاره به اینکه مردم با بیماران قلبی و سرطانی همیشه همدردی میکنند ولی متاسفانه با بیماران روانی مزمن این همدردیها وجود ندارد.
وی ادامه داد: در جامعه دیوانه و دیوانگی را انگ میدانند و به راحتی اینگونه افراد دچار بیماریهای روانی مزمن طرد میشوند و این در حالی است که بیماری اسکیزوفرنیا افرادی زیر 15 سال و بالای 30 سال را دربرنمیگیرد بلکه گل سن زندگی افراد را میچیند.
رئیس مرکز سرای احسان در تشریح انگزنی اجتماعی تصریح کرد: این در حالی است که یک دهه قبل افرادی که دچار HIV میشدند به آنها میگفتند که حقشان است که به چنین بیماری مبتلا شدهاند زیرا برداشت جامعه آن بود که افراد مبتلا به ایدز از راههای نادرست دچار این بیماری میشوند.
رمضانینژاد با بیان اینکه یکی از بزرگترین انگهای اجتماعی امروزه انگ دیوانگی است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در آینده حتماً با بیماریهای روانی مزمن درگیر خواهیم بود. شاید در خانوادهمان کسی مبتلا به این بیماری نشود ولی مطمئن باشید در محل کار، در مدرسه و در اجتماع افرادی با شما مواجه خواهند شد که در خانوادههایی رشد میکنند که حداقل یک بیمار مزمن روانی خواهند داشت.
از عوامل بیماری اسکیزوفرنیا میتوان به مشکلات ژنتیکی، توارث، اختلالهای ساختاری مغز، عفونتها، سوء تغذیه، بیماریهای دوران بارداری مادر، صدمات زایمانی، حوادث و ضربههای مغزی، تغییرات ناقلهای عصبی شیمیایی، هورمونها و … عنوان کرد.تسنیم