در مورد بیماری لوسمی چه میزان اطلاع دارید آیا از راههای ابتلا به ان اطلاعی دارید و می دانید چگونه باید با آن مبارزه کنید و از فرزندانتان در مقابل آن پیشگیری کنید این بیماری خطرناک را با برخی راههای طبیعی می توانید جلوگیری کنید
لوسمی یا سرطان خون زمانی به وجود می آید که میزان سلول های خونی که به اندازه کافی رشد نکرده است، در خون و مغز استخوان افزایش یابد. لوسمی می تواند حاد یا مزمن باشد .در بیشتر موارد، کودکان مبتلا، دچار لوسمی حاد هستند.
لوسمی مزمن نیز به تدریج به وجود می آید.
اما چند واقعیت درباره این بیماری:
* به طور تقریبی هر 4 دقیقه، یک نفر در آمریکا به لوسمی مبتلا می شود؛ لوسمی دهمین سرطان است که بدون در نظر گرفتن نژاد یا قومیت به وجود می آید.
* در واقع 3 نوع سرطان خون وجود دارد؛ اول، لوسمی است که نه تنها در خون بلکه در مغز استخوان نیز یافت می شود. دوم، لنفوماست؛ نوعی سرطان که روی سیستم لنفاوی تأثیر می گذارد. سوم، میلوما (Myeloma) است که سرطان سلول های پلاسمای خون است.
* پزشکان هنوز به علت اصلی بروز لوسمی در کودکان پی نبرده اند.
* علایم و نشانه های لوسمی برحسب نوع آن متفاوت است. اما برخی از علایم آن مشترک است، از جمله خستگی مفرط، عفونت های مکرر، کم خونی، کاهش وزن، درد استخوان، تب و تعریق شبانه.
* رعایت برنامه غذایی سالم می تواند بهترین راه پیشگیری از بروز این نوع سرطان باشد. با مصرف متعادل پروتئین، کربوهیدرات، چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی، می توان سلامت را حفظ کرد و از بروز لوسمی و بیماری های دیگر پیشگیری کرد. اما غذاهای مفید:
میوه ها و سبزی ها :
سرشار از آنتی اکسیدان است و مصرف آن به طور چشمگیری در کاهش خطر لوسمی موثر است.
بیشتر میوه ها و سبزی ها خواص ضدالتهابی دارد. همان طور که می دانید، التهاب با سرطان ارتباط دارد.
غلات سبوس دار:
فیبرهای موجود در غلات، سمومی را که می تواند باعث بروز سلول های سرطانی شود، دفع کند.
مواد غذایی غنی از پروتئین:
برای تقویت بدن لازم است میزان کافی از پروتئین به بدن برسد.
سعی کنید گوشت طیور (بدون پوست) مصرف کنید. در صورت استفاده از گوشت قرمز، نوع کم چرب آن را مصرف کنید.
ماهی های چرب:
سالمون، ماهی تن و … منابع عالی پروتئین و سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است.
این چربی های سالم نه تنها فشارخون را تنظیم می کند بلکه مانع از بروز انواع سرطان نیز می شود.
مواد غذایی حاوی باکتری مفید:
میزان چشمگیری از باکتری خوب در معده، سیستم ایمنی را تقویت می کند و باعث جذب ماده مغذی می شود.
ماست، کفیر، ترشی کلم برگ و کامبوجا، منابع عالی باکتری مفید است.
روزنامه خراسان