امروزه مصرف کره نسبت به دیگر مواد خوراکی برای صبحانه طرفداران بیشتری پیدا کرده است و خواهان بسیاری دارد می خواهیم از مضرات انواع کره حتی نوع گیاهی آن بیشتر بدانیم و فرق مصرف ان را با پنیر بدانیم!
کره بیشتر از چربی تشکیل شده است. دارای پروتئین کم است. دارای انرژی، و برخی از اسیدهای چرب سالم است و کره برای حفظ سلامتی ضروری است. کره خاصیت ضد سرطانی دارد. همچنین دارای خواص ضد میکروبی است که با میکروارگانیسم های بیماری زا که در دستگاه گوارش رشد می کنند مقابله میکند.
پنیر غنی از ویتامین و مواد معدنی است، و کالری و چربی پایین تر دارد. مقدار کلسیم در پنیر دندان ها و استخوان را قوی نگه می دارد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد. پنیر حاوی مواد مغذی مکمل مانند روی و بیوتین است که به رشد و ترمیم بافت،کمک کرده از دژنراسیون ماکولا پیشگیری کرده، پوست، مو و ناخن را قوی نگه می دارد. پنیر یک درصد پایین تر از کره چربی های اشباع شده دارد.
امروزه کیفیت مارگارین ها (کره گیاهی) بسیار بالا رفته و بهتر شده است. به همین دلیل ، نسبت به گذشته طرفداران بیشتری دارد.اما خبرهایی هم وجود دارد، مبنی بر این که مارگارین دارای چربی ناقل است که باعث مسدود شدن رگهای قلب می شود.
با این حال ، متخصصان تغذیه معتقدند چربی کره حیوانی خطرناک تر است. یکی از استادان تغذیه دانشگاه تافتز می گوید: قطعا سالمترین انتخاب مارگارین است ، زیرا امروزه همه مارگارین ها عاری از چربی های ناقل است.
میزان اسیدهای چرب اشباع شده در کره حیوانی بسیار بالاست که این اسیدهای چرب اشباع شده بشدت باعث افزایش کلسترول خون می شوند.