بهتر است در زمینه برخورد با خانواده همسرتان کمی محتاط باشید و از روی سیاست جلو بروید و اجازه ندهید به روابطتان با آن ها لطمه ای وارد شود مراقب حرکات و رفتارهایتان باشید و با این راهنمایی ها برخوردی عادلانه و مناسب با آنان داشته باشید
چه بسیار ی از همسران جوان بخصوص در دوران آشنایی و نامزدی عمدا یا سهوا فراموش می کنندکه شریک آینده خود را با واقعیاتها و بالا و پایینهای زندگی خود و خانوادهشان آشنا کنند. دلیل دیگر شاید قوانین نانوشته بسیاری است که در همه خانوادهها وجود داشته و از خانهای به خانهای دیگر متفاوت است و همین باعث اختلاف سلیقه میشود. خیلی از ما وقتی ازدواج می کنیم فراموش میکنیم که با یک خانواده دیگر وصلت کردهایم.
دکتر سلامتی روانشناس خانواده در خصوص عمده ترین مشکلات تشکیل زندگی زناشویی می گوید:شروع زندگی متاهلی همیشه درمعرض دخالت افراد دیگر بخصوص خانواده ها بوده است و جوانها باید بدانند که تمام این ورودها و دخالت ها یک واقعیت است و وجود دارد.
سایه روشن های دخالت والدین
بنا به تجربه ما در همه خانوادهها هم این دخالتها وجود دارد فقط میزان آن متفاوت است و باید جوانها در نظر بگیرند که تمام افرادی که در این رابطه ورود میکنند لزوما شرور نیستند از نظر روانشناسی ما این ورودها و دخالت ها را به چند گروه تقسیم میکنیم:
1. یک گروه فکر می کنند که کار خیر خواهانه انجام میدهند مثل پدر و مادر.
2. گروه دوم خنثی هستند، طبق یک عادت این رفتار را انجام میدهند چون مهارتی برای بیان خود ندارند،سوالاتی میپرسند و باعث ایجاد ناراحتی میشوند. در واقع روش را بلد نیستند و از طرفی زوجین نیز مهارت برخورد درست را ندارند.
3. گروه آخر که تعدادشان بسیار اندک است و افکار شرورانه دارند.
استقلال دختران و پسران؛ از کی؟
دکتر سلامتی اضافه کرد: خانواده ها نیز باید بپذیرند که فرزندشان مسئول شده است و صاحب یک زندگی مشترک می باشد و این به معنای فراموش شدن آنها از سمت فرزندانشان نیست. برخی از مهارتها شخصی میباشند و معمولا در مشاورههای پیش از ازدواج به زوجین آموزش داده می شود. مثلا نحوه چگونگی مدیریت روابط و دخالت اطرافیان را به کمترین حد برسانند. نکتهای که در این میان هست این است که دخالت از طرف عزیزان به مراتب سختتر از دخالت سایرین میباشد چون براحتی نمیشود به آن “نه” گفت.
گاهی “نه ” بگویید!
زوجین باید یاد بگیرند رفتار قاطعانه توام با احترام راه رفتاری که سبب دلخوری خانواده طرفین نباشد. و اگر این قاطعیت توام با احترام را رعایت کنند بصورت پیوسته هم میتوانند زندگی مستقلی داشته باشند و هم نگرانی بابت دخالت خانوادهها و سایرین را نداشته باشند.
زوجین باید بدانند که زندگی متاهلی به معنی کنار گذاشتن دیگران بخصوص خانوادهها و حذف آنها نیست. چون ما درکنار خانوادههاست که زندگی سالم اجتماعی را داریم.
متاسفانه برخوردهایی از سوی زوجین صورت میپذیرد که گاهی مشکلات را دو چندان می کند که عبارتند از:
1. گروهی به شدت منفعل می شوند و به اصطلاح عامیانه وا می دهند. که منجر به سردی روابط بین همسرشان می شوند و زمینه برای طلاق عاطفی را ایجاد می کنند.
2. گروه دوم نیز قاطعیت را در قبال خانواده ها دارند اما این قاطعیت متاسفانه با احترام همراه نیست در نتیجه از خانوادهها دور شده و سردی روابط در رابطه زوجین نیز اثر میگذارد.
عبور از خط قرمز ممنوع
– تشکیل زندگی یک تغییر اساسی است که متفاوت است . پس نیاز به شناخت داریم.
– در تشکیل و پس از تشکیل زندگی خیلیها میخواهند ورود کنند و این طبیعی است و این تنها مختص به شما نمی باشد.
– خیلی از انسانهای اطراف نیت بد و شرورانه ندارند و تنها خیرخواه شما می باشند و باید با اینگونه افراد تغییر رویه بدهید.
– اصل رازداری را یاد بگیریم از روابط بین خود و همسرمان بدون اطلاع یکدیگر با خانوادههایمان صحبت نکنیم.
– قاطعیت توام با احترام را یاد بگیریم.
– به خانواده های همدیگر احترام بگذاریم.
احساس خانواده همسرتان را نسبت به او بپذیرید . قرار نیست که او خانوادهاش را از دست بدهد.
زوجین باید یاد بگیرند رفتار قاطعانه توام با احترام را در قبال خانواده همسرشان پیاده کنند، رفتاری که اگر به صورت مداوم به آن عمل کنند می توانند روابط زندگی خود را بهبود بخشند و به رشد و بقای دائمی آن کمک کنند و از نگرانی و دخالت بی جا دیگران جلوگیری کنند.