این رسپی را مردم کشور ترکیه در ماه محرم درست میکنند شما هم میتوانیددرست کنید چون خیلی مغذی است و پر از ویتامین است درست کردن این سخت است چون مرتب باید هم زده شود تا ته نگیرد ولی خوشمزه است
مواد لازم:
گندم 1 کیلو
نخود 600 گرم
لوبیا 600 گرم
کشمش 600 گرم
زرد آ لوی خشک 600 گرم
انجیر خشک 600 گرم
برنج 1 لیوان
سیب زرد 4 عدد
پرتقال 2 عدد
شیر 1 لیتر
شکر 1.750 کیلو
گلاب یا شربت گلاب
آب
تزیین:
فندق-گردو-پسته-پودر نارگیل- کشمش-دارچین- انار
گندم, لوبیا و نخود را یک شب قبل در ظرفهای جداگانه خیس میکنیم. روز بعد آب نخود و لوبیا را بیرون ریخته در قابلمه های جداگانه می پزیم وقتی جوشید حبابهای آن را میگیریم به لوبیا آب سرد می ریزیم و به نخود فقط آب جوش میریزیم در یک کاسه زرد آلوهای خشک را ریخته و با آب جوش خیس میکنیم و کشمش ها را هم در یک کاسه ریخته و با آب جوش خیس میکنیم انجیرهار ا هم مکعبی خرد کرده و درکاسه خیس میکنیم پوست پرتقال را کلفت برش میدهیم بطوریکه کمی از پرتقال بر روی پوست آن بماند خرد میکنیم در یک قابلمه ریخته آب ریخته و میجوشانیم 3بار جوشانده و ابش را بیرون میریزیم تا تلخی آن گرفته شود.آب گندم را خالی کرده و قابلمه ای که میخواهیم در آن عاشورا را بپزیم میریزیم در قابلمه آب جوش ریخته و 15 دقیقه می جوشانیم دربش را گذاشته تا 5 دقیقه استراحت کند دوباره حرارت را روشن کرده 15 دقیقه دیگر هم میجوشانیم حرارت را ا خاموش کرده درب قابلمه را گذاشته تا 5 دقیقه استراحت کند سپس دوباره در حرارت گذاشته تا گندمها بپزد این نکته مهم در پخت عاشورا است که آب همیشه باید تا بالای گندم قرار بگیرد کشمش را همراه با آبش داخل قابلمه میریزیم کمی بعد زرد آلوهای خشک را همراه با آب به داخل قابلمه اضافه میکنیم خوب هم زده دربش را گذاشته 5 دقیقه دیگر میجوشانیم پوست سیبهارا گرفته و مکعبی خرد میکنیم و پوست پرتقال آبکش شده و برنج شسته و آبکش شده را در قابلمه اضافه کرده با قاشق تخته هم زده و کمی دیگر آب جوش میریزیم اکنون با قاشق تخته مرتب هم زده تا ته نگیرد.درب قابلمه را گذاشته در حرارت کم میپزیم. نزدیک به زمان پخت نخود و لوبیا را آبکش کرده و به قابلمه اضافه میکنیم شکر سپس شیر ولرم راریخته به هم زدن ادامه میدهیم , گلاب و آب جوش را ریخته و قوام آن را کنترل میکنیم وقتی قوامش در حد متوسط شد از حرارت برمیداریم در کاسه های تک نفره ریخته رویش فندق, پسته, کشمش, انار , دارچین و پودر نارگیل تزیین کرده و سرو میکنیم
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد.