Excellent and Affordable Sources Of Antioxidants

آنتی اکسیدان ها چه موادی هسند و در چه خوراکی هایی می توان آن ها را یافت و چه تاثیراتی روی بدن ما می گذارند با چه روش هایی می توان آنها را دریافت کرد؟آیا در درمان بیماری های ما می توانند مفید باشند؟

آنتی اکسیدان ها مواد شیمیایی هستند که از بدن در مقابل تاثیر منفی رادیکال های آزاد حفاظت می کنند. این مواد شیمیایی در سلول های بدن وجود دارند و باعث آسیب دیدن و تخریب شدن آنها می شوند. آنتی اکسیدان ها، حاوی ویتامین های آ، ث، ای و سلنیوم هستند که در میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات یافت می شوند.

 برخی از افراد با مصرف مکمل ها، آنتی اکسیدان های بیشتری وارد بدن شان می کنند.
یافته های دانشمندان نشان می دهند، آنتی اکسیدان ها بدن را در مقابل ابتلا به انواع سرطان، سرما خوردگی و … حفاظت می کنند.

نتایج پژوهش دانشمندان درباره آنتی اکسیدان ها
دانشمندان دانشگاه لیورپول پس از مطالعه درباره فواید مصرف مکمل های حاوی آنتی اکسیدان بر روی تندرستی انسان دریافتند، افرادی که مکمل های حاوی آنتی اکسیدان مصرف می کنند در مقایسه با اشخاصی که چنین نمی کنند عمر طولانی تر دارند.

آنتی اکسیدان ها در مواد غذایی
میزان آنتی اکسیدان موجود در برخی از مواد غذایی بسیار بالا است. سه آنتی اکسیدان اصلی عبارتند از: ویتامین ث، ویتامین ای و بتا کاروتن
شما می توانید با مصرف میوه های قرمز، صورتی، نارنجی، آبی و زرد رنگ این مواد را وارد بدن تان کنید. برای دریافت بیشترین میزان آنتی اکسیدان باید مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان را خام یا بخار پز شده مصرف کنید.

بتاکارین و سایر کاروتنوئید ها: کلم بروکلی، سبزیجات برگ سبز، گریپ فوروت، اسفناج، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، هندوانه، زرد آلو، مارچوبه، طالبی، فلفل سبز، هلو، کدو تنبل، ذرت

ویتامین ث: کلم بروکلی، گریپ فوروت، کلم بروکسل، کیوی، کلم پیچ، خربزه، پرتغال، سیب زمینی شیرین، فلفل دلمه زرد و سبز رنگ، گوجه فرنگی، انبه و شلیل
ویتامین ای: کلم بروکلی، انبه، حبوبات، فلفل دلمه قرمز، اسفناج، دانه های آفتاب گردان، پاپایا و کدو تنبل

سایر مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان عبارتند از:
– آلو
– سیب
– کشمش
– توت فرنگی
– توت سفید
– شاه توت
– انگور قرمز
– جوانه یونجه
– آلو
– پیاز
– بادمجان
– حبوبات

ویتامین ها تنها آنتی اکسیدان هایی نیستند که در مواد غذایی وجود دارند. در ادامه با سایر آنتی اکسیدان ها آشنا شوید:

روی: گوشت قرمز، حبوبات، آجیل، غذاهای دریایی، غلات سبوس دار، لبنیات و غلات عنی شده سرشار از این ماده معدنی هستند.

سلنیوم: آجیل، ماهی تن، غلات غنی شده و گوشت گاو و مرغ حاوی این ماده معدنی هستند.

هشدارها
– در مصرف مکمل های حاوی آنتی اکسیدان اعتدال را رعایت کنید. ویتامین های آ و ای در بدن ذخیره شده و به تدریج دفع می شوند. درباره دوز مناسب مکمل ها با پزشک مشورت کنید.

– کودکان باید مکمل هایی که مختص آنها تولید شده را مصرف کنند.

بنیاد امور بیماری های خاص