خالکوبی سبب انتقال بیماری ها می شود، اگر سوزن خالکوبی استریل نشده یا چند بار مصرف باشد، سبب انتقال بیماری هایی مثل ایدز و هپاتیت bو c از آرایشگر به مشتری یا از مشتریان به یكدیگر می گردد.
انواع تاتو
– تاتو ساده
این نوع از خالکوبی بیشتر به همان روش سنتی و قدیمی گذشته انجام می شود که طی آن افراد غیر حرفه ای و گاهی خود افراد و اطرافیان و دوستانشان به وسیله وارد کردن جوهر، خاکستر و یا چربی حیوانات به زیر پوست توسط سوزن، زغال و سایر وسایل عجیب دیگر، در شرایطی کاملا غیر بهداشتی و غیر هنرمندانه انجام می گیرد و خطر عفونت بسیار بالایی دارد.
خالکوبی فرهنگی
این نوع خالکوبی با همان روش های سنتی روی بدن برخی از گروه های خاص یا فرقه های مذهبی و با حتی اعضای یک گروه یا قوم خاص انجام می گیرد. این خالکوبی ممکن است طی یک مراسم آیینی، اجتماعی انجام گیرد.
خالکوبی حرفه ای
خالکوبی حرفه ای توسط هنرمندان و افراد ماهر و توسط دستگاه های خالکوبی که به “تفنگ تاتو” مشهور هستند انجام می گیرد. و بسیاری از هنرمندان و افراد هنر دوست ، از این نوع خالکوبی استفاده می کنند ، البته هنر دوستانی که از جانشان سیر شده اند!!!!!!!!!!!!
خالکوبی زیبایی
این نوع خالکوبی که ممکن است به آرایش دائم هم مشهور باشد. بیشتر بر روی چشم ، لب ، ابرو و گونه ها به عنوان خط چشم، خط لب و … انجام می گیرد البته ابن نوع خالکوبی با گذشت مدتی نیاز به تجدید دوباره دارد زیرا کم رنگ می شود.
خالکوبی های پزشکی
خالکوبی پزشکی تزئینی نیست بلکه به دلایل پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.
– بیماران با شرایط پزشکی خاص و دارای بیماری های مزمنی مانند دیابت ، صرع و … ممکن است از این نوع خالکوبی برای هشدار به کارکنان مراقبت های پزشکی در صورت بروز یک موقعیت اضطراری، استفاده کنند.
– مثال دیگر وقتی است که لازم باشد یک اقدام درمانی خاص را در یک نقطه از بدن چند بار تکرار کند (رادیوتراپی) بنابراین آن نقطه خاص را با خالکوبی علامتگذاری می کنند.
– برخی از افراد هم ممکن است پس از عمل جراحی پستان برای باز نمایی نوک پستانها از خالکوبی استفاده کنند.
خالکوبی پس از حادثه (PTSD)
این نوع خالکوبی به صورت اتفاقی در طی وقوع حوادثی برای فرد بدون خواست خود فرد اتفاق می افتد برای مثال ممکن است بر اثر حادثه ای مثلا دوچرخه سواری یا تصادف یا هر چیز دیگری، خاک یا مواد رنگی دیگری وارد پوست شده و چیزی شبیه خالکوبی در بدن فرد ایجاد شود. مانند همین تصویر پایین که در صورت فرد ایجاد شده است.
خالکوبی موقت چیست؟
خیلی ها دوست دارند طرح های مشابه خالکوبی روی بدن خود داشته باشند اما بنا به هر دلیلی تمایلی به انجام خالکوبی دائمی ندارند. این افراد از طرح های خالکوبی که بصورت برچسب آماده هستند استفاده می کنند. این برچسب ها تا مدتی روی پوست باقی می مانند و بعد از آن قابل پاک شدن و برطرف شدن هستند.
چرا خالکوبی؟
دلایل مختلفی برای گرایش افراد به خالکوبی وجود دارد برخی برای نشان دادن فردیت، شجاعت و منحصر به فرد بودن خود و یا عضویت در گروه خاصی اقدام به این کار می کنند اما هنوز هم مردم نسبت به کسانی که از خالکوبی استفاده می کنند دید خوبی ندارند.
خالکوبی ایمن
اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از خالکوبی شدید بهتر است در ابتدا نکات ایمنی آن را رعایت کنید تا خطرات ناشی از آن به حداقل برسد.
انتخاب یک محل مناسب
قبل از اینکه تصمیم به خالکوبی بگیرید باید توجه داشته باشید که خالکوبی یک کار پرخطر محسوب می شود چون در طی آن ساختار طبیعی پوست تخریب شده و با خون و مایعات بدن تماس برقرار می شود لذا عدم رعایت نکات بهداشتی احتمال انتقال بیماریهای عفونی خطرناک مثل ایدز را بدنبال دارد. بنابراین فرد و مکانی که خالکوبی در آن انجام می شود باید شرایط کامل بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند. ( یک نکته برای نحوه کسب اطمینان از رعایت نکات بهداشتی در هر مکان این است که سری به دستشویی و توالت آنجا بزنید. اگر کثیف و آلوده بود بلافاصله آنجا را ترک کنید! )
در نهایت مدارک و گواهی کسب و کار فرد را چک کنید تا مطمئن شوید که وی تخصص و مجوز انجام این کار را دارد.
نکات ایمنی برای خالکوبی:
– شب قبل از خالکوبی الکل، دارو و یا ماده مخدر و … مصرف نکنید.
– اگر در حال حاضر بیمار هستید، زمان خالکوبی را به تعویق بیاندازید.
– مطمئن شوید از سوزن های خالکوبی یکبار مصرف و استریل استفاده می کنند.
– مطمئن شوید مکان خالکوبی مورد نظر دارای امکانات ضدعفونی و استریل کردن وسایل خود می باشد.
– مراقب رفتارهای بهداشتی فرد خالکوبی کننده باشید. ( شستن دست ها ، دستکش استریل ، وسایل یکبار مصرف و … )
– از نظافت و پاکیزگی محل خالکوبی ( استودیو – و یا مطب پزشک) مطمئن شوید.
– مشخصات مواد رنگی مورد استفاده ( نوع، کارخانه سازنده و … ) را از فرد بخواهید.
– بعد از خالکوبی توصیه های مراقبتی را دقیقاً رعایت کنید.
– از عدم حساسیت خود به مواد بکار رفته ، اطمینان حاصل کنید.
خطرهای احتمالی بعد از خالکوبی
– انواع عفونت ها ( ایدز ، هپاتیت ، عفونت استافیلوکوکی ، سلولیت عمیق پوستی ، …)
– واکنش های آلرژیک و حساسیت پوستی : برخی از افراد به مواد و رنگ های خالکوبی حساسیت داشته و دچار علایم التهاب و حساسیت موضعی در محل خالکوبی و یا کل بدن می شوند.
تکنیک حذف خالکوبی
برای پاک کردن و برداشتن خالکوبی سه روش اصلی وجود دارد:
– عمل جراحی (برداشتن پوست با چاقوی جراحی)
– استفاده از لیزر
– استفاده از مواد و داروهای شیمیایی برای لایه برداری.
توجه داشته باشید همیشه امکان پاک کردن و برطرف کردن خالکوبی وجود ندارد. گاهی اوقات این کار با عفونت و یا حساسیت همراه می شود. حتی در خالکوبی های موقت ( با استفاده از رنگ و نقاشی) نیز احتمال واکنش های حساسیتی وجود دارد بنابراین قبل از خالکوبی همه این جوانب را در نظر بگیرید.
عوارض خالکوبی
ایدز ، هپاتیت ، كچلی ، پشیمانی و دیگر هیچ.
در كشورهای دیگر خالکوبی معمولا از سوی متخصصانی انجام می شود كه دارای گواهینامه خالکوبی كردن هستند ، اما اگر به نیازمندی های یكی از روزنامه های كثیرالانتشار نگاهی بیندازید ، به این نتیجه می رسید كه در كشور ما ، هر آرایشگاهی از جردن تا شهرری برای خالکوبی كردن قسمت های مختلف صورت و بدن آگهی داده است كه خیلی از آنها مجوزی برای انجام آن ندارند.
خالکوبی حتی قیمت مشخصی هم ندارد؛ مثلا آرایشگاهی در جردن قیمت آن را برای هر قسمت ۲۰۰ هزار تومان اعلام می كند و آرایشگاهی در مركز شهر بابت هر قسمت ۳۵ هزار تومان می گیرد.