آیا کسانی که بیش از اندازه بدنشان را با صابون می شویند و به طور مدام و مکرر این کار را انجام می دهند کار درستی می کنند آن ها فکر می کنند بهداشت را بیشتر رعایت می کنند در صورتی که مداومت در این امر به ضرر خودشان تمام خواهد شد
یک پزشک آمریکایی گفت: استفاده مکرر از صابون برای استحمام بیش از آنکه مفید باشد به بدن آسیب وارد میکند.
صابونهای آنتی باکتریال اغلب حاوی مواد شیمیایی خشک است که آلودگی و کثیفی انباشت شده روی بدن را از بین میبرد اما میتواند مانع از آن شود که بدن باکتریهای مفید را تشخیص دهد.
«روبین چوتکان» از مرکز گوارش زنان در مریلند گفت: با استحمام روزانه، آن دسته از باکتریهای موجود روی پوست که بدن را از آکنه و اگزما دور نگه میدارند از بین میروند. همچنین در بیشتر روزها حتی پس از تحرک و تعریق زیاد، آبکشی بدن برای شست و شو کافی است و نیازی به صابون نیست.
گرد و خاک و کثیفی موجب بیماری نمیشود اما از بین بردن مکرر باکتریهای مفیدِ پوست ممکن است به سیستم ایمنی آسیب وارد کند. اما البته در طول فصل شیوع آنفلوآنزا و سرماخوردگی افراد باید دقت بیشتری داشته باشند و به طور مرتب دستهای خود را با آب گرم و صابون بشویند.
سال گذشته سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارشی منتشر کرد که نشان داد عفونتهای باکتریایی غیرقابل درمان در سطح جهانی بروز کرده و دلیل آن استفاده گسترده از ژلهای آنتی باکتریال است.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در این گزارش تاکید شده که تعدادی از ویروسهای عادی، جهش یافته و به نسخههای مقاوم به دارو تبدیل شدهاند و در این شرایط از بین بردن یا کنترل آنها سختتر میشود.
ایسنا،