antibiotics.jpg563
آیا داروی آنتی بیوتیک می تواند تاثیری روی اضافه وزن شما بگذارد و باعث بالارفتن آن شود مصرف مکرر داروهای آنتی بیوتیک تاثیرات منفی می تواند روی بدن افراد بگذارد که اضافه وزن هم یکی از آنان است که محققین به تازگی موفق به کشف آن شده اند

 طبق مطالعه منتشره در ژورنال بین المللی “چاقی”، کودکانی که در دوران کودکی خود آنتی بیوتیک مصرف می کنند بسیار سریعتر از کودکانی که آنتی بیوتیک مصرف نمی کنند، افزایش وزن می یابند.
تحقیقات نشان می دهند که با مصرف داروهای دارای اثر ترکیبی روی شاخص توده بدنی در سرتاسر دوران کودکی، این افزایش وزن می تواند یکجا یا پیشرونده باشد.
بیان شوارتز، نویسنده مسئول این تحقیق، می گوید: “شاخص توده بدنی شما ممکن است به واسطه آنتی بیوتیک هایی که در کودکی مصرف کرده اید، برای همیشه دگرگون شود. اطلاعات ما نشان می دهند که هر زمان ما یک آنتی بیوتیک به کودکان خود می دهیم، افزایش وزن آنها با گذشت زمان سریعتر می شود.”
شوارتز و همکارانش از داده های الکترونیکی سیستم سلامت گیسینجر برای مطالعه تقریباً 164000 کودک 3 تا 18 ساله از ژانویه 2001 تا فوریه 2012 استفاده کردند.
آنها به BMI، مصرف آنتی بیوتیک، نژاد، جنسیت و سایر فاکتورها در کودکان نگاه کردند تا یک مسیر BMI نوعی برای کودکانی که آنتی بیوتیک مصرف نکرده اند و کودکانی که مصرف کرده اند، ایجاد کنند.
با مقایسه نتایج، محققان دریافتند که در سن 15 سالگی، کودکانی که در دوران کودکی خود حداقل 7 بار آنتی بیوتیک مصرف کرده اند حدود سه پوند بیشتر از کودکانی که اصلاً آنتی بیوتیک مصرف نکرده اند وزن دارند. تقریباً 30000 کودک (حدود 21%) این داروها را 7 بار یا بیشتر دریافت کرده بودند.
با هر درمان اضافی، افزایش وزن یکجا و پیشرونده بود و تفاوت بین دو گروه دائماً بیشتر می شد. به گفته شوارتز این نشان می دهد که این اثر در 18 سالگی متوقف نمی شود و آنچه که رخ می دهد همیشگی است. او توضیح می دهد: “اگرچه میزان افزایش وزن مربوط به آنتی بیوتیک ها ممکن است تا پایان دوره کودکی ناچیز باشد، اما یافته های ما مبنی بر این که این اثرات بکجا هستند این احتمال را بوجود می آورد که آنها تداوم داشته باشند و به دوران بزرگسالی فرد نیز برسند.”
شواهد فراوانی در دست است که نشان می دهند آنتی بیوتیک ها به واسطه تأثیری که روی میکروارگانیسم های بدن به نام میکروبیوتا دارند، می توانند سبب افزایش وزن شوند.
تعداد میکروبیوتا در بدن ما 10 برابر بیشتر از تعداد سلول های خود ما است که به هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش ما کمک می کند.
آنتی بیوتیک ها در عین کشتن میکروارگانیسم های مضر و آسیب رسان، این باکتری های سودمند و حیاتی را نیز می کشند. مطالعات نشان می دهد که مصرف مکرر آنتی بیوتیک ها می تواند میکروبیوتا را برای همیشه دگرگون کند که موجب تغییر در نحوه هضم غذا و همچنین افزایش کالری جذب شده می شود.
شوارتز می گوید: “باید از آنتی بیوتیک ها نظام مند اجتناب کرد مگر زمانی که بسیار شناخته شده باشند. این موضوع برای پزشکان بیش از پیش حائز اهمیت است که مانع مصرف داروهایی که نه تنها سودی ندارند، بلکه در درازمدت آسیب وارد می کنند، توسط بیماران جوان خود شوند.
شفاف:”