با میکروب زدایی منزل از آلودگی ها می توانید در پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا نقش موثری داشته باشید چون این میکروب می تواند در منزل شما باقی بماند و به دیگر افراد سرایت کند دستشویی، سطوح حمام، دستگیره درها، موبایل، میز کار و..از انتقال دهندگان این ویروس هستند!
مِگ رابرتز، رئیس مولی مِید که شرکتی پیشرو در حوزه خدمات نظافتی منزل محسوب میشود، روشهای زیر را برای میکروبزدایی فضای درون خانه در فصل شیوع آنفولانزا پیشنهاد میدهد.
1. قرنطینه
فرد مبتلابه آنفولانزا با هر بار عطسه، سرفه و یا صحبت کردن میتواند افرادی را که تا فاصله 6 فوتی (1.8 متری) او قرار دارند به این ویروس آلوده کند. البته با توجه به نوع ویروس فرد بیمار تا روز پنجم و حداکثر هفتم بیماری، میتوان ویروس را انتقال دهد.
2. پاکسازی مناطق آلوده به میکروب
هرروز اتاقی را که بیمار در آن اقامت دارد را تمیز کنید؛ جاهایی مثل دستشویی، سطوح حمام، دستگیره درها، روی کابینتها، کلید برق، کنترل تلویزیون، کنترل اسباببازیها و وسایل الکتریکی، موبایل، میز کارودیگر وسایل شخصی را با یک پاککننده ضد باکتری تمیز کنید. درون سطل زباله اتاق بیمار کیسه پلاستیکی قرار دهید تا در زمان تخلیه روزانه آن تماسی با ویروسها نداشته باشید. برای تخلیه هوای آلوده پنجرهها را بازکنید.
3. تمیز نگهداشتن مسواک
لازم نیست که بعد از هر بار آنفولانزا گرفتن، مسواکتان را دور بیندازید. فقط آن را از محل نگهداری مسواک دیگر اعضای خانواده دور نگهدارید، ولی رویش را نپوشانید. مسواک را با آب داغ بشورید یا پس از هر بار استفاده در دهانشویههای ضد باکتری بخیسانید و خوب بشورید.
4. استریلیزه کردن اسفنج ظرفشویی
اسفنج ظرفشویی همیشه محل تجمع انواع باکتریهاست؛ بنابراین اسفنج را مرطوب کرده و روزی یک یا دو دقیقه با حرارت بالا در ماکروویو گرمکنید تا از انتشار ویروسها جلوگیری شود.
5. اقدامات احتیاطی برای شستوشوی لباسها
لباسهای بیمار را مستقیماً با دست جابجا نکنید. تماس مستقیم با لباس بیمار میتواند ویروسها را به شما انتقال دهد. پس از شستن لباسهای بیمار در ماشین لباسشویی، دستگاه را بدون لباس روی برنامه شستوشو با آب داغ قرار دهید و پس از خاموش شدن خشککنید. محیط مرطوب درون لباسشویی فضای بسیار مناسبی برای تکثیر ویروس است.
باشگاه خبرنگاران جوان: