به تازگی محققین در مورد خواص پوست مرکبات به کشفیات تازه ای دست یافته اند و برای پاکسازی جیوه از بدن انسان از پوست میوه ها کمک بگیرند ،امیدواریم در آبنده ای نزدیک بتوانیم برای پاک کردن آب آشامیدنی نیز از آن ها استفاده کنیم
با آغاز عصر صنعتی، آلودگی جیوه به طور پیوسته در محیط زیست ما بویژه در سطح رودخانهها و اقیانوسها افزایش یافته است. در نتیجه مقادیر بالایی از جیوه در سطح آب برای ماهیها خطراتی را به دنبال دارد که سلامتی آنها را تهدید میکند.
در حال حاضر، دانشمندان استرالیایی در دانشگاه فلیندرز، روشی ساده و کارآمد برای حذف جیوه از محیط زیست با استفاده از یک ماده ساخته شده از بازیافت زبالههای پوست مرکبات کشف کردهاند.
در گذشته سازمانهای حفاظت از محیط زیست برای از بین بردن جیوه از پردازش سنگ معدن استفاده میکردند، مانند سیستم مورد استفاده در سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا که شامل ماشینآلات و فرایندهای پیچیدهای بود که کارآیی کمی داشت و برای محیطهای دریایی مناسب نبود.
اما ماده جدید ساخته شده برای از بین بردن آلودگی در آب و خاک مناسب است و علاوه بر این بازیافتی و تجدیدپذیر بوده و روشی ساده و کارآمد برای از بین رفتن آلودگیهای جیوه است.
عنصر کلیدی در این ماده جدید، پلی سولفید سولفورلیمونن بوده که یک پلیمر ایجاد شده از گوگرد و لیمونن است. لیمونن ماده موجود در پوست چرب مرکبات است. این مواد هر ساله به مقدار زیادی دور ریخته میشوند.
دکتر چالکر از دانشگاه فلیندرز میگوید: هر ساله صنعت نفت بیش از 70 میلیون تن گوگرد تولید میکند که در سراسر جهان استفاده نشده است و این در حالی است که بیش از 70 هزار تن لیمونن در صنعت مرکبات هر سال بوجود میآید که بخش عمده آن در پوست پرتقال است.
از مهمترین مزیتهای پلیسولفید، آشکارسازی جیوه است، زیرا زمانی که در معرض جیوه قرار گیرد، تغییر رنگ میدهد و میتواند جیوه را از بین ببرد.
پلیمر سولفور لیمونن، ماده پلاستیکی ساخته شده از پوست مرکبات است و در شناسایی و جذب آلودگی جیوه کاربرد دارد.
محققان امیدوارند از این فناوری برای از بین بردن آلودگی آب آشامیدنی استفاده کنند.ایسنا