مراقب ترشی های خانگی که میل می کنید باشید اکثر آن ها به خوبی فرآوری نشده اند و موجب ابتلا به سرطان های مختلف در دستگاه گوارشتان می شوند و در صورت مشکوک بودن آن ها به آلودگی هایی مانند قارچ و کپک از مصرف آنان پرهیز کنید
ترکیبات نیتروزامینی موجود در مواد غذایی باعث بروز و تشدید سرطان میشوند.
حسین فودازی،عضو انجمن آنکولوژی با اشاره به سرطانزا بودن ترشیجاتی که خوب فرآوری نشدهاند گفت: ترشیها به دلیل داشتن ترکیبات نیتراتی و نیتروزامینی میتوانند سرطان زا باشند.
وی در ادامه افزود: به طور کلی ترشیها و مواد غذایی که به درستی فرآوری نشوند و درآلودگیهای محیطی تولید شوند باعث زیاد شدن کپکها، قارچها و رشد باکتریهای در این مواد میشوند و در نتیجه به موادی سرطان زا تبدیل میشوند.
دکتر فودازی در رابطه با ترکیبات افزودنی به مواد غذایی گفت: ترکیبات افزودنی بیش از حد و غیر استاندارد به مواد غذایی به خصوص افزودنی نمک زیاد به مواد غذایی نیز باعث بروز و تشدید سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش و معده در افراد شده و سلامتی را به خطر میاندازد، از این مصرف مواد غذایی از قبیل انواع شورها، مواد غذایی نمک سود شده و ترشیجاتی که به درستی فرآوری نشدهاند توصیه نمیشود.
این پزشک در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به آمار بالای سرطان دستگاه گوارش به ویژه سرطان معده در ایران به افراد توصیه اکید میشود در نوع تغذیه خود دقت و توجه لازم را داشته باشند.
حسین فودازی،عضو انجمن آنکولوژی با اشاره به سرطانزا بودن ترشیجاتی که خوب فرآوری نشدهاند گفت: ترشیها به دلیل داشتن ترکیبات نیتراتی و نیتروزامینی میتوانند سرطان زا باشند.
وی در ادامه افزود: به طور کلی ترشیها و مواد غذایی که به درستی فرآوری نشوند و درآلودگیهای محیطی تولید شوند باعث زیاد شدن کپکها، قارچها و رشد باکتریهای در این مواد میشوند و در نتیجه به موادی سرطان زا تبدیل میشوند.
دکتر فودازی در رابطه با ترکیبات افزودنی به مواد غذایی گفت: ترکیبات افزودنی بیش از حد و غیر استاندارد به مواد غذایی به خصوص افزودنی نمک زیاد به مواد غذایی نیز باعث بروز و تشدید سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش و معده در افراد شده و سلامتی را به خطر میاندازد، از این مصرف مواد غذایی از قبیل انواع شورها، مواد غذایی نمک سود شده و ترشیجاتی که به درستی فرآوری نشدهاند توصیه نمیشود.
این پزشک در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به آمار بالای سرطان دستگاه گوارش به ویژه سرطان معده در ایران به افراد توصیه اکید میشود در نوع تغذیه خود دقت و توجه لازم را داشته باشند.
باشگاه خبرنگاران جوان