برخی باورهای رایج در مورد ویتامین سی وجود دارد که می خواهیم در زمینه درستی یا نادرستی آنان بیشتر بدانیم شما در مورد این ویتامین چه چیزهایی می دانید و تا چه حد در مورد صحت آنان اطلاع دارید
اکثر مردم تنها یک نکته خیلی مهم از ویتامین سی میدانند و آن هم این که میزان بسیار بالایی از این ویتامین در مرکبات بخصوص آب پرتقال موجود است. اما واقعیت این است که اسطورهها در مورد این ماده مغذی هنوز نسبتاً شایع هستند و دانش ما در مورد منافع این ویتامین همچنان رو به تکامل است.
مطالعه محققان دانشگاه کلرادو نشان داده است که ویتامین سی برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید و ضروری است. به طوری که 500 میلی گرم ویتامین سی روزانه اثر محافظتی بر روی عروق خونی دارد.
جالب است بدانید ویتامین سی آنقدرها هم که فکر میکنید اثر محافظتی در برابر سرماخوردگی ندارد. این در حالی است که با شروع فصل سرما بیشتر مردم برای جلوگیری از بیمار شدن رو به مصرف مکملهای این ویتامین میکنند. مطالعات نشان داده کسانی که مرتبط این ویتامین را مصرف میکنند تنها ممکن است طول دوره سرماخوردگی کوتاهتری داشته باشند.
یک واقعیت دیگر در مورد این ویتامین نادر بودن کمبود آن در بدن است. به طوری که علائمی مانند خونریزی لثهها، خون دماغ، تورم مفاصل، پوست خشک و کبودی ناشی از کمبود ویتامین دی علائم شایعی به حساب نمیآیند.
و اما یکی دیگر از اسطورهها در مورد این ویتامین این است که مرکبات بهترین منبع ویتامین سی هستند. مطالعات نشان دادهاند که میزان ویتامین سی فلفل بسیار بیشتر از مرکبات است. همچنین کلم بروکلی، جوانه بروکسل، کیوی، توت فرنگیف پاپایا، آناناس و طالبی منابع بسیار عالی ویتامین سی هستند.