توصیه می کنیم مصرف کبد چرب را فراموش نکنید و ارزش غذایی آن را دست کم نگیرید بهتر است اطلاعاتتان را در مورد خواص درمانی و دارویی آن بالا ببرید همچنین در مورد فرآورده های جانبی آن مانند روغن،شیره و پوسته آن بیشتر بدانید
میوهها محتوی انواع ویتامین، فیبر غذایی، مواد معدنی، آنزیمها و دیگر ترکیبات میباشند و در تغذیه انسان اهمیت فوقالعادهای دارند.
میوهها محتوی انواع ویتامین، فیبر غذایی، مواد معدنی، آنزیمها و دیگر ترکیبات میباشند و در تغذیه انسان اهمیت فوقالعادهای دارند و نقش آنها در سلامت و شادابی انسان، از نظر علمی و تجربی برای عموم مردم اثبات شده است. به طور مثال، در میان وعدهها، میتوان به جای تنقلات کم ارزش، از انواع میوههای تازه، آبمیوههای طبیعی و میوههای خشک استفاده نمود. از جمله این میوههای مفید، نارگیل میباشد که این مقاله به اختصار به بیان ارزش غذایی و خواص دارویی این میوه میپردازد:
تعاریف
شیره نارگیل: مایع آبکی که داخل نارگیل وجود دارد.
شیر نارگیل: مایعی که از له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل به دست میآید.
روغن گوشت نارگیل: به حاصل تقطیر گوشت سفید نارگیل گفته میشود.
ارزش غذایی نارگیل
ارزش غذایی نارگیل بیشتر در میوه آن نهفته میباشد. گوشت نارگیل دارای آنزیمهای مختلف مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز میباشد. همچنین در شیر نارگیل اسیدهای آمینه مختلفی از جمله هیستیدین، آرژینین، پرولین، لوسین و آلانین موجود میباشد. مغز یا گوشت میوه نارگیل به شکلهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله تهیه پودر و آرد نارگیل از مغز گوشت تازه نارگیل که در صنایع غذایی و شیرینیسازی کاربرد دارد. مغز خشک نارگیل نیز غنیترین منبع روغن گیاهی با 60 تا 67 درصد چربی میباشد که مصرف خوراکی و دارویی داشته و در ساخت صابون، پاککنندهها، شامپوها و… نیز کاربرد دارد.
راهنمای انتخاب نارگیل
هنگام خرید نارگیل، میوهای را انتخاب کنید که سنگین باشد و هنگام تکان دادن، صدای مایع داخل آن شنیده شود، زیرا اگر بدون مایع باشد، حتما کهنه بوده و یا شیره محتوی آن خارج شده است. با اینکه روغن نارگیل یک روغن گیاهی است، اما دارای مقدار زیادی چربی اشباع میباشد، به همین دلیل افراد دچار چربی خون بالا و بیماران قلبی نباید از روغن نارگیل استفاده نمایند.