برای درمان تنبلی چشم چ زمانی باید اقدام کنیم و بهترین سن برای درمان آن چه رده سنی است چگونه می توان از ابتلا به ان در امان ماند و روش های درمانی برای این عارضه چشمی کدامند؟
مینو رفیعی در نشستی که به مناسبت بیستمین سال اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم برگزار شد اظهار داشت: پیشگیری از تنبلی چشم از جمله برنامههای غربالگری بهزیستی است که از سال 74 اجرا میشود.
وی ادامه داد: تنبلی چشم یکی از سه علت شایع کمبینایی و نابینایی در کشور است و به دلیل اینکه ظاهر چشم سالم بوده و کودک شکایتی از کمبود بینایی نمیکند ممکن است مغفول بماند اما در کیفیت زندگی فرد تاثیرگذار است.
مدیر دفتر پیشگیری از معلولیتهای بهزیستی گفت: سازمان بهزیستی کشور از سال 74 وارد برنامه مداخله پیشگیرانه از تنبلی چشم شد و بهترین زمان درمان آن 3 تا 6 سالگی است و باید دقت کنیم که درمان این مورد از 12 سالگی به بعد دشوار بوده و ممکن است باعث افت زوایای مختلف زندگی فرد مبتلا باشد. همچنین یکی از دلایل شایع تصادفات مشکل بینایی است که ممکن است منشاء تنبلی چشم داشته باشد.
وی افزود: از سال 74 تاکنون به مرحلهای رسیدیم که 75 درصد از کودکان 3 تا 6 سال در پوشش این طرح هستند که برای یک برنامه بهداشتی رقم قابل قبولی است. همچنین در طول 20 سال گذشته 27 میلیون معاینه انجام شده است که از میان آن یک میلیون و 359 هزار تنبلی چشم شناسایی شده است.
همچنین در ادامه نشست سعید نوروزی سرپرست معاونت پیشگیری بهزیستی استان تهران نیز گفت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم نمادی از پیشگیری همگانی است و نتیجه آن کاهش بیماریهای چشم و هزینههای تابع آن است چرا که افراد مبتلا به تنبلی چشم در آینده ممکن است دچار نابینایی شوند که این موضوع در عملکرد و فعالیت آنها در سطح جامعه تاثیرگذار است.
وی افزود: این برنامه در گروه سنی 3 تا 6 سال به اجرا در میآید و در آبان و آذر در تمام مهدهای کودک، پیشدبستانیها و پایگاههای غیردائمی انجام میشود.
نوروزی افزود: در سال 93 با احداث 300 پایگاه ثابت و نزدیک به 1600 پایگاه غیردائم موفق به معاینه 480 هزار کودک شدیم که 2 هزار و 427 نفر از آنها مبتلا به تنبلی چشم بودند و 9 هزار نفر دیگر سایر بیماریهای چشمی داشتند. همچنین از سال 79 تاکنون نیز تعداد 29 هزار کودک مبتلا به تنبلی چشم از میان 5 میلیون کودک معاینهشده در سطح استان تهران، شناسایی شدند.تسنیم