چرا اغلب افراد به مصرف پیتزا علاقه دارند و مایلند آن را مصرف کنند دلیل این وابستگی و تمایل شدید چیست چرا پیتزا اینهمه طرفدار و وابسته دارد آیا ماده ای اعتیاد آور در آن وجود دارد؟
پیتزا یا ماهی سالمون؟ شما کدام یک را انتخاب می کنید؟ پیش بینی پاسخ این سؤالات کار چندان دشواری نیست، پیتزا انتخاب اغلب آنهایی است که با این سؤال رو به رو می شوند؛ اما مسأله اینجاست که چرا اغلب ما غذایی مضر مثل پیتزا را می توانیم چندین بار در طول هفته بخوریم ولی برای خوردن خوراکی مغذی مثل ماهی اکراه فراوانی داریم.
پیتزا جزء غذاهایی است که نه تنها طرفداران پر و پا قرص بسیاری دارد بلکه حتی می تواند اعتیادآور هم باشد. شاید قدری دور از ذهن به نظر برسد، ولی برخی غذاها می توانند به طرز عجیبی تحریک کننده اشتها باشند و ما را به خودشان وابسته کنند. بر این اساس، غذاهای فرآوری شده و ناسالم که دارای مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات و چربی هستند در همین دسته قرار می گیرند. خوراکی هایی با قدرت جذب سریع که استقامت در برابر مصرف آنها کاری دشوار و حتی غیرممکن است.
به گفته کارشناسان تغذیه: غذاهایی که به صورت فرآوری شده تهیه می شوند به شدت رفتارهای اعتیادآور در غذا خوردن را تشدید می کنند. این در حالی است که ماهی سالمون و خیار به عنوان دو خوراکی شگفت انگیز فاقد چنین ویژگی هستند. به همین دلیل، پیتزا را می توانیم در رأس خوراکی های اعتیادآور بگذاریم. غذایی لذیذ که تأثیر قابل توجهی در پیام رسان دوپامین می گذارد و موجب تحریک عوامل اعتیادآور می شود.
در واقع، جای تعجبی اگر تمایل ما به خوردن پیتزا، بستنی، چیپس و پنیر روز به روز بیشتر می شود؛ زیرا این خوراکی ها مانند یک ماده اعتیادآور موجب وابستگی روحی و جسمی ما به خودشان می شوند و توان مقاومت را از ما سلب می کنند. خوراکی هایی که اگر در سبد غذایی ما جایگاه ویژه ای داشته باشند به تدریج ماهی و سبزیجات را از میدان به در می کنند.
منبع .foxnews